De ce să consumi mai des ALUNE de pădure dacă ai diabet, probleme cu inima sau constipaţie

Poate că nu sunt tocmai preferatele tale când vine vorba de o gustare, însă alunele de pădure au beneficii multiple şi pot fi consumate ca atare, crude, coapte, pisate, în salate sau sub formă de pastă, ca ingredient într-o serie de reţete delicioase. Alunele de pădure sunt bune pentru sănătatea inimii tale şi pentru diabetici, întrucât scad glicemia.

Alunele de pădure au un profil nutriţional extraordinar. O porţie de aproximativ 20 de alune de pădure (28 de grame) conţine 176 de calorii, 4.7 g de carbohidraţi, 4.2 g de proteine, 2.7 g de fibre şi 17 grame de grăsimi, printre care se regăsesc grăsimi mono şi polisaturate, precum acizi graşi omega-6 şi omega-9, printre care se numără şi acidul oleic.

Alune_de_padure_calorii

În ceea ce priveşte vitaminele şi mineralele, alunele de pădure conţin vitamina E, vitamina B1, magneziu, cupru, mangan.

Beneficiile consumului de alune de pădure sunt multiple:

1. Alunele de pădure reduc colesterolul şi susţin sănătatea inimii, scad tensiunea şi îmbunătăţesc circulaţia.

2. Cu un conţinut semnificativ de proantocianidine, antioxidant extrem de benefic pentru sănătate, alunele de pădure pot reduce riscul de cancer.

3. Graţie antioxidanţilor, consumul frecvent de alune de pădure ajută la scăderea glicemiei şi la îmbunătăţirea sensibilităţii la insulină.

Alune de padure beneficii

4. Dacă ai probleme digestive, alunele de pădure sunt bogate în fibre şi ajută la prevenirea constipaţiei.

5. Grăsimile sănătoase din alunele de pădure ajută la reducerea inflamaţiei din organism, în special în cazul persoanelor supraponderale şi cu obezitate.