De ce să incluzi ceapa roșie în dieta ta – beneficii importante pentru sănătate

Ceapa roșie este o sursă bună de nutrienți, vitamine și minerale. Consumul a 160 de grame de ceapă roșie crudă oferă:
– 0,192 mg de vitamina B6
– 11,8 mg de vitamina C
– 14,94 g de carbohidrați
– 0,206 mg de mangan
– 30 µg de vitamina B9
– 2,7 g de fibre alimentare totale
– 0,022 g de triptofan
– 0,034 g de treonină
– 0,022 g de izoleucină
– 0,04 g de leucină
– 0,062 g de lizină
– 0,003 g de metionină
👉 Beneficiile pentru sănătate ale cepei roșii
1. Prevenirea cancerului
Cancerul se caracterizează prin creșterea necontrolată a celulelor din corp. Este una dintre principalele cauze de deces din lume. Mai multe cercetări au legat consumul crescut de ceapă cu riscul redus de mai multe tipuri de cancer, cum ar fi cancerul de stomac, sân, colon și prostată.
2. Tratamentul anemiei
Anemia este o tulburare marcată de o lipsă de celule roșii din sânge sau de hemoglobină în sânge, care duce la paloare și oboseală. Condițiile anemice pot fi vindecate prin consumul de ceapă împreună cu alte alimente bogate in fier, deoarece acest lucru se adaugă la conținutul mineral al corpului, în special fierul, care este o parte crucială a producerii de celule roșii din sânge.
3. Sănătatea orală
Ceapa este adesea folosită pentru a evita cariile dentare și infecțiile orale. Mestecarea cepei roșii crude timp de 2 până la 3 minute poate ucide toți germenii prezenți în zona orală și în locurile înconjurătoare, cum ar fi gâtul și buzele.
4. Ameliorarea durerilor de urechi
Ceapa este benefică și pentru durerile de ureche. Câteva picături de suc de ceapă se pot dovedi de fapt extrem de benefice pentru persoanele care suferă de dureri acute de ureche. Auzul slab poate fi vindecat prin aplicarea sucului de ceapă într-o bucată de vată.
5. Tratarea tulburărilor urinare
Ceapa poate oferi o ușurare considerabilă pentru cei care suferă de senzație de arsură în timpul urinării. Persoanele care suferă de această afecțiune ar trebui să bea apă fiartă cu 6 până la 7 grame de ceapă.
6. Efecte antimicrobiene
Putem găsi mai multe microorganisme în jurul nostru, precum și în corpul nostru, care în mod normal dăunează corpului nostru. În acest caz, extractele de ceapă și uleiurile esențiale pot suprima creșterea microorganismelor dăunătoare, cum ar fi bacteriile și drojdiile. Deci, ceapa roșie trebuie inclusă în dieta noastră obișnuită pentru a rămâne protejați de aceste microorganisme dăunătoare.

7. Ameliorează durerile de stomac
Ceapa roșie are proprietăți antiinflamatorii și antibacteriene care ameliorează supărarea stomacului și a altor tulburări gastrice conexe. Acest lucru se datorează saponinelor care sunt găsite în ceapa roșie.
8. Afrodisiac
Se consideră că ceapa roșie crește dorința unei vieți sexuale sănătoase. O lingură cu suc de ceapă, împreună cu o lingură cu suc de ghimbir, administrată de trei ori pe zi, poate stimula libidoul și dorința sexuală.
9. Tratamentul bolilor de inimă
Ceapa roșie acționează ca anticoagulant, cunoscut și sub numele de diluanți ai sângelui, evitând formarea de cheaguri de celule roșii în sânge. Aceste blocuri și cheaguri pot duce la tulburări cardiace sau boli cardiovasculare.
10. Reglarea glicemiei
Diabetul este una dintre cele mai frecvente boli. Cercetările efectuate la animale au arătat că ceapa roșie poate ajuta la scăderea nivelului de zahăr din sânge. Acest lucru a fost demonstrat și la oameni. Cercetările efectuate pe diabetici au constatat că 100 de grame de ceapă roșie crudă pe zi a dus la o reducere considerabilă a nivelului de zahăr din sânge.
📌 Cum se folosește ceapa pentru a reduce zahărul din sânge
11. Sistemul imunitar
Ceapa roșie conține o cantitate mare de fitochimicale care acționează ca antioxidanți în organism. Eficiența vitaminei C și, ulterior, a sistemului imunitar, este crescută atunci când mâncați ceapă roșie, deoarece vă stimulează sistemul imunitar împotriva toxinelor și a numeroaselor corpuri străine care pot duce la boli.
12. Tratamentul pentru tuse
Tusea este una dintre problemele nedorite care se vindecă prin consumul unui amestec egal de suc de ceapă și miere. Această soluție poate trata eficient durerile de gât și simptomele tusei.
13. Sănătatea oaselor
Osteoporoza este una dintre problemele frecvente de sănătate, care sunt observate mai ales la femeile aflate în postmenopauză. Dieta corectă și sănătoasă este una dintre principalele măsuri preventive pentru această problemă.
Mai multe cercetări pe animale au arătat efecte protectoare împotriva deteriorării oaselor și chiar pot crește masa osoasă. În afară de cercetările efectuate la femeile de peste 50 de ani, s-a descoperit că consumul regulat de ceapă roșie este legat de densitatea osoasă crescută. Din acest studiu de cercetare se confirmă faptul că ceapa roșie poate reduce pierderea osoasă la femeile aflate în postmenopauză și trebuie inclusă în dieta obișnuită.
14. Insectifug
Sucul de ceapă este unul dintre cele mai bune produse de respingere a insectelor disponibile în casa noastră. Puteți aplica suc de ceapă pentru a reduce durerea cauzată de înțepăturile de albine. Sucul sau pasta de ceapă proaspătă pot fi utilizate și pentru aplicații externe pentru alte mușcături de insecte și înțepături de scorpion. Mirosul de ceapă poate provoca respingerea insectelor, motiv pentru care ceapa poate fi folosită ca repelenți pentru insecte, precum și ca formă de tratament pentru înțepături.
15. Piele strălucitoare
Sucul de ceapă roșie amestecat cu miere sau ulei de măsline este unul dintre cele mai bune tratamente pentru tratarea acneei. Ceapa roșie este antiinflamatoare, astfel încât compușii activi pot reduce roșeața și umflarea, care vin în mod obișnuit cu afecțiunile pielii, cum ar fi acneea. Ajută la reducerea durerii și inflamației aferente unor afecțiuni precum gută și artrită.

0 Comentarii

Citeşte şi: