Două metode destul de neobișnuite de utilizarea a cleștelui de bucătărie!

Pentru mulți bucătari amatori cleștele de bucătărie este pur și simplu o continuare a mâinilor gata să întoarcă, să apuce, să transfere sau să înțepe ceva în orice moment. Însă ce-ar fi, dacă vă spunem, că ați putea face mai mult decât să întoarceți, să apucați, să transferați sau să înțepați obiecte cu ajutorul unui clește? Pentru că chiar puteți! De fapt, avem 2 (!) lucruri uimitoare pe care le puteți realiza cu o pereche de clește.

1.Folosiți cleștele ca să ștergeți praful de pe jaluzele

Dacă aveți jaluzele, știți cât de enervant este praful, care se adună pe ele. Însă dacă aveți un clește, 2 cârpe de microfibră și câteva elastice de cauciuc, aveți tot de ce este necesar, ca să realizați un instrument perfect pentru curățare. Folosiți elasticele ca să fixați cârpele, înfășurate pe fiecare dintre cele 2 părți ale cleștelui. Apoi strângeți părțile pe o fâșie de jaluzea și treceți pe toată lungimea ei. Va trebui să deschideți și iarăși să strângeți, cu toate acestea metoda este una foarte rapidă. În plus, credem că este mai eficientă decât utilizarea unei simple cârpe.

2.Folosiți cleștele pentru zeamă de lămâie sau limetă

Pentru mâinile mici și slabe, stoarcerea sucului din citrice poate fi un proces destul de dificil. Chiar dacă aveți un storcător de fructe! Încercați mai bine un clește. Puneți o jumătate de lămâie între părțile cleștelui (mai aproape de partea din spate, unde cele 2 se unesc, deoarece așa obțineți cel mai bun efect). Apoi uniți cleștele cu ambele mâini, iar instrumentul va face cea mai mare parte a lucrului pentru dumneavoastră. Acum nu mai aveți nevoie de un storcător. Aveți de spălat cu un obiect mai puțin!

Cât de utile vă par aceste trucuri? Poate cunoașteți și alte întrebuințări ale cleștelui de bucătărie?