Dovlecei crocanți pentru iarnă!

Probabil ați conservat dovlecei pentru iarnă, nu doar odată dar în așa mod nu ați încercat. Această rețetă o să vă placă foarte mult!

INGREDIENTE:

-4-5 dovlecei;

-2 morcovi;

-crenguțe de pătrunjel;

Pentru 1 borcan de 0,5-0,7 l:

-5 boabe de piper negru;

-2 boabe de piper ienibahar;

-1 cățel de usturoi;

Pentru 1 litru de marinadă:

-1 lingură de sare;

-3 linguri de zahăr;

-50 ml de oțet de 9%.

MOD DE PREPARARE:

1.Borcanele în prelabil le spălați și le uscați pe un prosop de bucătărie.

2.Dovleceii îi spălați sub un jet de apă rece și îi uscați cu un propos de bucătărie. Înlăturați capetele și cu ajutorul unui cuțit de curățat legume, tăiați dovleceii de-a lungul în fâșii subțiri.

Important: Cu un cuțit simplu acest lucru este imposibil, deoarece fâșiile vor fi de diferite grosimi și mărimi.

3. Morcol îl dați prin răzătoare mandolina.

4. În fiecare borcan adăugați 1 cățel de usturoi, 1 crenguță de pătrunjel și boabele de piper negru și ienibar. Puneți primul strat de morcov. Din fâșii de dovlecei rulați rulouri și le așezați deasupra în 2 straturi.

5. Acoperiți cu un strat de morcov și o crenguță de pătrunjel. Iarăși rulouri de dovlecei până la vârf. Finisați cu o crenguță de pătrunjel.

6. Pregătiți marinada. Într-o cratiță adăugați 1 litru de apă rece, sare și zahăr. Amestecați și puneți pe foc. Îmediat ce dă în clocot, mai fierbeți câteva minute și adăugați la final oțet. Amestecați compoziția și turnați peste dovlecei până la vârf. Acoperiți cu capace. Nu închideți ermetic. Într-o cratiță încăpătoare puneți la fund un propos de bumbac. Borcanele cu dovlecei le transferați în cratiță și adăugați apă caldă până aproapte de vârf.

7. Indată ce apa dă în clocot, fierbeți 15 minute. După expirarea timpului, scoateți borcanele din cratiță și le închideți ermetic. Le răsturnați și acoperiți cu o plapumă până ce se răcesc complet.

Dovleceii sunt crocanți, iar morcovul dulce îi completeză gustul.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

0 Comentarii

Citeşte şi: