Dulceață de caise jumătăți!

Dulceața de caise jumătăți este o idee ușor de realizat. Siropul obținut îl puteți folosi pentru torturi sau deserturi cu fructe.

INGREDIENTE:

-1 kg de casie;

-600-1000 gr de zahăr (în funcție de cât de dulci sunt caisele).

MOD DE PREPARARE:

1.Tăiați caisele în jumătate, dar nu până la sfârșit, îndepărtați sâmburii și tăiați zona cotorului sau careva deteriorări de pe suprafața fructelor.

2.Luați o cratiță, așezați un strat de caise, le presărați cu zahăr, apoi adăugați un nou strat de caise și din nou le presărați cu zahăr.

Sfat. Nu adăugați mai puțin de 600 gr de de zahăr pentru 1 kg de fructe, deoarece dulceața se va acri.

3.Acoperiți cratița cu capac și lăsați fructele pentru 6 ore sau peste noapte, ca să lase zeamă.

4.Apoi puneți cratița la foc, iar după ce caisele dau în clocot, micșorați flacăra, până la cea mai mică, și îndepărtați treptat spuma, ce se formează. Fierbeți caisele timp de 5-7 minute. Dacă fierberea nu este uniformă, schimbați caisele cu locul, dar faceți acest lucru cu grijă, ca să nu le deteriorați.

5.Lăsați dulceața să se răcească complet, apoi repetați procedura încă de 1-2 ori. În cazul în care caisele nu sunt foarte zemoase, le puteți fierbe doar în 2 etape, dar vă recomandăm să le fierbeți puțin mai mult timp.

Sfat. Dacă doriți să adăugați în dulceață și miezul sâmburilor de caise, atunci obligatoriu folosiți 1 kg de zahăr la 1 kg de fructe.

6.După ultima etapă de fierbere, turnați dulceața (fierbinte sau rece) în borcanele sterilizate în prealabil, le înfiletați sau le închideți etanș și, după ce se răcesc, le dați la păstrare pe raftul din pivniță.

Caisele rămân întregi, iar siropul este foarte aromat și are consistența și culoarea mierii lichide.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!