Efectul medicament al sucului de ceapă: Cum calmează tusea și criza de astm

Ceapa dă savoare mâncărurilor, însă este şi un bun medicament, care tratează mai multe afecţiuni: de la tuse şi infecţii respiratorii până la problemele cu căderea părului. Oamenii de ştiinţă au descoperit că în doar 1 lună se văd rezultatele.

Regenerarea părului

O cercetare ale cărei concluzii au fost publicate în Jurnalul de Dermatologie arată că, după 4 săptămâni de tratamente cu suc de ceapă, 74% dintre participanţii la studiu, care sufereau din pricina căderii masive a părului, au observat o îmbunătăţire la nivelul scalpului. Mai precis, la aproape trei sferturi dintre aceştia părul a început să se regenereze.

Prin urmare, după ce îţi speli părul în mod obişnuit şi te clăteşti cu multă apă, masează scalpul aproximativ un sfert de oră cu suc de ceapă, apoi clăteşte-te. Firul de păr se va regenera şi va căpăta o strălucire naturală. Substanţele active din ceapă stimulează circulaţia sângelui la nivelul scalpului, hrănesc firul de păr şi accelerează creşterea lui. Mai mult, sucul de ceapă previne apariţia firelor albe de păr.

Citeşte şi:  Femeia de 53 de ani careia ii cad toate unghiile fara sa faca nimic!

Util în calmarea crizelor de tuse

Remediile din bătrâni cu suc de ceapă au trecut proba timpului, fiind des recomandate şi acum de medicii fitoterapeuţi. Tuse, gripă, surmenaj, afecţiuni renale, infecţii genitale, varice – sucul de ceapă luptă eficient cu toate.

În Evul Mediu, europenii consumau ceapă la scară largă, pentru gustul unic şi pentru proprietăţile terapeutice ale acestei legume. Printre calităţile medicinale apreciate la maximum în zilele noastre, se numără efecte: diuretice, de stimulare a sistemului nervos, hepatice, antieumatismale, antiseptic, antiinfecţioase. Ştiai că sucul de ceapă are, culmea, şi proprietăţi afrodiziace?

Citeşte şi:  18 trucuri superbe pentru o doamna adevarata!

Leac în crizele astmatice

Sucul de ceapă calmează crizele de astm bronşic, şi aduce beneficii în tratamentul infecţiilor faringiene. Poţi obţine suc de ceapă cu storcătorul electric sau razi ceapa pe răzătoarea mică şi o storci prin tifon steril. Indicat e să bei 100-200 ml de suc pe zi. De asemenea, poţi face decoct din 2 linguriţe de ceapă tocată, la 200 ml de apă, pe care îl fierbi 5 minute. Zilnic, bea 2 căni pe zi.

Acţionează eficient şi în varice

Ai circulaţia periferică deficitară şi varice? Te ajută tot sucul de ceapă. De-a lungul timpului, acest remediu a dovedit calităţi deosebite în insuficienţele circulatorii periferice din diferite cauze, în special venoase. Sucul acţionează favorabil asupra circulaţiei sangvine de la nivelul membrelor inferioare. Remediul previne blocajele în fluxul de sânge, ceea ce duce la ameliorarea aspectului varicelor.

Citeşte şi:  15 lucruri despre lumea înconjurătoare, care te vor speria și uimi în același timp

Cum poți consuma sucul de ceapă

Poţi consuma sucul de ceapă cu miere, pe care îl faci din 1 kg de ceapă roşie, stoarsă cu un storcător electric. Peste sucul obţinut, adaugi 300 g de miere şi amesteci. Îl păstrezi într-un recipient de sticlă, la frigider, nu mai mult de o săptămână. Bei câte 50 ml înainte sau în timpul fiecărei mese principale, într-o cură de o lună.

0 Comentarii

Citeşte şi: