Evită aceste lucruri când ești la menstruație

Evită aceste lucruri când ești la menstruație – pot fi periculoase pentru sănătate – Pentru femei, un ciclu menstrual normal indică totodată o stare generală bună de sănătate a organismului. Vă prezentăm mai jos ce anume trebuie să evitați atunci când sunteți la menstruație…

– Încercați să mâncați mai puțin şi mai des, în detrimentul celor 3 mese clasice. Astfel, îi veți oferi constant corpului vitamine și minerale esenţiale în această perioadă în care ești mai slăbită…

– Nu consumați prea multe dulciuri. Vă pot provoca o stare de moleșeală sau de irascibilitate

– Nu pierdeți nopțile și încercați să vă odihniți mai mult

– Nu ridicați greutăţi mari dacă aveți dureri de spate sau dureri în zona abdomenului

– Nu consuma mâncare nesănătoasă, evitați produsele de tip fast-food, băuturile carbogazoase (evitați chiar și apa carbogazoasă) și băuturile alcoolice – alcoolul dilată vasele de sânge și stimulează sângerările abundente

– Nu consumați apă cu gheaţă întrucât acest lucru poate face ca sângele menstrual să rămână pe pereţii uterului

– Evitați produsele lactate întrucât acestea conțin acid arachadonic, ce creşte producţia de prostaglandine. Aceste substanţe sunt produse în mod natural de organism, însă cantităţile prea mari sunt vinovate de dureri ale uterului. Pentru a vă asigura doza de calciu necesară organismului, consumaţi ouă.

– Nu consumați nucă de cocos – puteți consuma, în schimb, mai multe banane, care stimulează buna dispoziţie ce lipseşte în această perioadă…

Remedii naturiste pentru diminuarea durerilor menstruale

O bună opțiune pentru diminuarea durerilor menstruale o reprezintă medicina naturistă, care ne-a obișinuit de-alungul timpului cu fel de fel de remedii eficiente.

Uleiul de cătină (picături şi capsule) reduce durerile şi disconfortul; la fel şi uleiul de pește (capsule). Gălbenelele (ceai / tinctură) sunt recomandate pentru proprietățile lor antispastice.

Ceaiul / tinctura de sunătoare au, de asemenea, proprietăți antispastice şi antiinflamatoare. Muşeţelul şi coada-şoricelului (ceai / tinctură) sunt recunoscute pentru proprietățile calmante în cazurile de dismenoree.

Pentru uz extern (masaje la nivelul abdomenului inferior), se recomandă extractul uleios de muşeţel întrucât are acţiune calmantă.

Minerale pentru crampe
Se recomandă un aport suplimentar de 250 mg / zi Magneziu şi 400 mg / zi Calciu. Curmalele, migdalele, avocado şi spanacul pot reduce durerea și completează aceste suplimente.

Vitamina B6 pentru dureri

Este indicat un aport crescut de vitamina B6 întrucât combate majoritatea simptomelor – se găseşte în banane, cartofi şi avocado.

Fier pentru tonus
Combate deficienţele de fier. Carnea roşie este o sursă excelentă de fier, dar nu în exces.

قالب وردپرس