Fertilizarea culturilor de ardei gras!

Există o mulțime de opțiuni în ceea ce privește fertilizarea ardeilor, însă îngrășămintele trebuie selctate în funcție de faza de dezvoltare și aspectul culturilor.

Înainte de a începe procedura de fertilizare, e nevoie să afânați solul și să irigați plantele. Puteți face acest lucru ziua, iar seara deja să adăugați îngrășământul.

loading...

Pentru început, analizați atent tufele de ardei:

dacă sunt frumoase, cu multe inflorescențe și ovare, atunci au nevoie de îngrășământ cu potasiu (cenușă), care contribuie la creșterea, formarea și dezvoltarea legumelor. Dizolvați 1 pahar (200 ml) de cenușă într-o căldare de 10l cu apă, adăugați 40 picături de iod, care servește ca antiseptic, și folosiți câte 500 ml de soluție la fiecare tufă. De asemenea, puteți utiliza infuzia de cenușă sau un îngrășământ mineral complex;

dacă s-au reținut în dezvoltare și sunt mici, atunci au nevoie mai întâi de azot (uree), care le va permite să dezvolte masa vegetativă necesară. Dizolvați 1 lingură de uree într-o găleată de apă și această cantitate de soluție o folosiți pentru 1m².

Culturile de ardei grași și cele de tomate seamănă foarte mult. Iată de ce puteți întrebuința aceste îngrășăminte pentru ambele plante.

loading...

Spor la grădinărit!