Fierbi borcanele pentru pasteurizare? Există o soluție mai ușoară și la fel de eficientă

Pasteurizarea pentru iarnă se face ca produsele să țină mai mult timp. În timpul acestui proces, borcanele sunt încălzite la o temperatură ridicată.

Acest lucru se face de obicei într-o oală, al cărei fund este acoperit cu o cârpă. Apoi se umple cu apă până la 3/4 din înălțimea borcanelor și se fierb circa 30 de minute. Este foarte important ca borcanele să nu fie complet în apă și să nu atingă pereții vasului.

Pasteurizare uscată

Pe vremuri, bunicile noastre nu prea aveau de ales, dar astăzi avem electrocasnice în bucătărie cu care putem pasteuriza cu succes borcanele. Pasteurizarea uscată a alimentelor pentru iarnă este mult mai convenabilă.

În acest scop, puteți folosi un cuptor care atinge cu ușurință temperatura necesară distrugerii microorganismelor din borcane. Există o singură condiție – nu trebuie să puneți folie și elastice pe borcan.

Pregătiți o tavă, tapetați-o cu un prosop de bucătărie, astfel încât borcanele să nu stea direct pe ea. Apoi încălziți cuptorul la 120 de grade. Dacă puneți mâncare caldă în borcane, puneți-le la cuptorul preîncălzit. Dacă sunt deja reci, puneți-le în acesta cât se încălzește. Acest lucru previne spargerea borcanelor.

Borcanele se țin la cuptor 30 de minute. Apoi nu se scot imediat, se deschide doar ușa pentru a le lăsa să se răcească timp de o oră, după care se pot depozita.

0 Comentarii

Citeşte şi: