Gem minune de prune – cea mai simplă rețetă! Veți dori să-l mâncați cu lingura!

O rețetă nemaipomenită de gem de prune, care se face simplu și rapid.

INGREDIENTE:

-2,5 kg de prune (cu sâmburi);

-1 kg de zahăr.

MOD DE PREPARARE:

1.Curățați prunele de sâmburi, le așezați cu partea interioară în sus, presărând straturile cu zahăr, și le lăsați pentru câteva ore, până se formează suc.

Sfat. Alegeți prune coapte sau nu prea coapte, deoarece cele foarte coapte conțin mai puțină pectină și gemul va fi mai puțin gelificat. Rețeta presupune cantități egale de zahăr și prune, însă în acest caz gemul este foarte dulce.

2. Puneți vasul la foc, aduceți prunele până la punctul de fierbere, îndepărtați spuma și fierbeți fructele timp de 5-30 de minute, dacă este prea mult suc și doriți ca gemul să fie dens.

3. Gustați, mai adăugați zahăr, dacă e nevoie, lăsați prunele să se răcorească și le pasați cu blenderul vertical, până obțineți o compoziție omogenă.

Sfat. Consistența compoziției poate fi diferită, în funcție de cât timp ați fiert fructele.

4. Apoi, fierbeți gemul timp de 15-20 de minute încă 1-2 ori, în funcție de consistența finală pe care doriți să o obțineți.

5. Repartizați gemul în borcanele sterilizate, le închideți ermetic cu capace cu filet sterilizate, le întoarceți cu susul în jos și le lăsați să se răcească.

Din această cantitate de ingrediente obțineți 2l de gem. Simplu și rapid, încercați și savurați!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!