Iată care sunt principalele motive pentru care vă simțiți obosiți tot timpul

Iată care sunt principalele motive pentru care vă simțiți obosiți tot timpul – majoritatea afecțiunilor, mai ales cele dureroase, vă vor face să vă simțiți obosiți. De asemenea, cele 10 afecțiuni minore de mai jos vă pot da o stare de oboseală foarte accentuată.

1. Boala Celiacă

loading...

Boala Celiacă reprezintă o intoleranță alimentară, organismul reacționând negativ atunci când se consumă produse ce conțin gluten (pâine, prăjituri, cereale etc.). Statisticile arată că, în Marea Britanie, 1 din 100 de oameni suferă de această afecțiune. Pe lângă oboseală, simptomele acestei afecțiuni includ și diareea,
anemia și pierderea în greutate.

Dacă aveți suspiciuni privind această boală, vă recomandăm să faceți un test de sânge.

2. Anemia

Una dintre cele mai frecvente afecțuni care poate provoca oboseală este anemia, cauzată de deficiența de fier din organism. Statisticile arată că anemia afectează 1 din 20 de bărbaţi şi majoritatea femeilor aflate în faza de postmenopauză, însă poate surveni şi în cazul celor care încă sunt la menstruaţie.

3. Sindromul oboselii cronice

Această afecțiune poate dura şi până la șase luni. Pe lângă oboseală, poate avea şi alte simptome precum durere în gât, durere musculară, durere de articulaţii sau durere de cap.

4. Apneea în somn

Apneea este o afecțiune ce presupune îngustarea sau chiar închiderea căilor respiratorii în timpul somnului. Astfel, este afectată respirația și apare sforăitul puternic şi scăderea nivelului de oxigen. Această afecţiune este des întâlnită în cazul bărbaţilor supraponderali sau obezi. Fumatul şi consumul de alcool înrăutăţesc și mai mult această stare.

5. Tiroidă inactivă

Tiroida inactivă se traduce prin existența unei cantități prea mici în organism a hormonului tiroidian, tiroxina. Poate fi o cauză a oboselii și responsabilă pentru creșterea în greutate şi durerile musculare pe care le aveți. Este întâlnită cu precădere la femei, mai ales la cele de o vârstă mai înaintată.

6. Diabetul

Unul dintre simptomele diabetului este reprezentat de oboseală. Printre cele mai frecvente simptome ale diabetului se numără și setea continuă, mersul la toaletă des şi pierderea în greutate.

7. Febra glandulară

Febra glandulară este o afecţiune virală care cauzează oboseală, febră, durere de gât şi glande umflate. Cel mai frecvent apare în cazul adolescenţilor şi adulţilor. Simptomele dispar în 6 săptămâni, însă oboseala poate dura mai mult de atât.

8. Depresia

Pe lângă faptul că va face să simțiți mereu trişti, supărați, depresia vă reduce considerabil nivelul de energie. De asemenea, odată cu depresia se pot instala și insomniile, trezitul în timpul nopţii și trezitul dimineaţa devreme, astfel că se acumulează și mai multă oboseală.

9. Sindromul picioarelor neliniştite

Sindromul picioarelor neliniştite constă în acea senzaţie de disconfort resimțită la nivelul picioarelor, durere în picioare și furnicături. Aceste lucruri vă împiedică să aveţi un somn odihnitor pe timpul nopţii, astfel că veţi fi obosiţi toată ziua.

10. Anxietatea

A fi anxios nu reprezintă o anomalie, însă este în neregulă să fiţi tot timpul anxioşi și stresați. Anxietatea incontrolabilă afectează viaţa şi activitățile de zi cu zi a multor persoane: 1 din 20 de persoane suferă de anxietate în Marea Britanie. Pe lângă oboseală, cei care suferă de anxietate sunt irascibili, nervoşi şi veşnic îngrijoraţi.

loading...

قالب وردپرس