Ingrediente esențiale pentru un smoothie energizant

Doza necesară zilnică de substanțe nutritive poate fi luată dintr-un smoothie. Există foarte multe rețete de astfel de băuturi, iar ingredientele pe care le poți folosi sunt diverse. Legumele, fructele și nucile sunt întotdeauna preferate, ele fiind cele care le dau smoothie-urilor aroma și gustul delicios. 

Dacă îți place să te încarci cu energie de dimineață, bea la micul dejun o astfel de băutură nutritivă. Ingredientele care nu trebuie să lipsească din smoothie sunt:

Banana

Bananele sunt baza băuturii naturale, deoarece oferă o textură cremoasă. În plus, banana este sursă bogată de potasiu, un mineral care reduce balonarea și crește numărul bacteriilor intestinale bune. De asemenea, conține fibre care oferă senzație de sațietate și care îmbunătățește digestia.

Nuci/alune

Caju, arahide, migdale, nuci – toate adaugă o textură crocantă băuturii. Alunele și nucile conțin proteine și aczii grași esențiali  care îmbunătățesc metabolismul și masa musculară. Poți folosi la prepararea smoothie-urilor și unt de arahide.

Pudră de proteine

Pudra de proteine reprezintă o modalitate excelentă de a adăuga proteine suplimentare în alimentația zilnică. Acestea se găsesc în diferite arome, au un conținut scăzut de carbohidrați și cel mai important este faptul că nu conține zahăr, plus că este foarte sățioasă.

Iaurt grecesc

Iaurtul grecesc are un conținut scăzut de calorii și o ceașcă obișnuită de iaurt are aproape dublul de proteine. În plus, iautul îi oferă băuturii o textura cremoasă și densă.

Semințe de chia

Pune în apă semințe de chia și lasă-le la înmuiat 15 minute. Aceste semințe sunt sursă bogată de fibre, acizi grași Omega-3, calciu și aproximativ 4 grame de proteină o lingură.

قالب وردپرس