Lapte prăjit pe băț… Amuzant? Nu, foarte gustos!

Laptele prăjit pe băț (leche frita) — acest desert original din gastronomia spaniolă va fi pe placul tuturor!

Lapte prăjit… Cum adică? Dacă încă nu ați gustat acest desert minunat, care a fost îndrăgit de întreaga lume, astăzi vom corecta acest lucru. Este o gustare simplă și neobișnuită, care poate fi servită în diverse combinații: cu miere, fructe de pădure, ciocolată… Dar mai întâi haideți să o pregătim!

loading...

INGREDIENTE (PENTRU 6 PORȚII):

-750 ml de lapte gras;

-coaja unei lămâi;

-1.5 batoane de scorțișoară;

-100 g de zahăr;

-60 g de amidon de porumb.

Pentru panadă:

-un ou;

-4 linguri de făină;

-o linguriță de scorțișoară măcinată;

-100 g de zahăr.

Altele:

-bețișoare pentru înghețată;

-o caserolă dreptunghiulară cu capac;

-o linguriță de unt moale;

loading...

-ulei — pentru prăjit.

MOD DE PREPARARE:

1.Turnați 500 ml de lapte într-o crăticioară. Adăugați coaja de lămâie (preferabil, dintr-o bucată) și batoanele de scorțișoară. Aduceți amestecul până la punctul de fierbere.

2.Adăugați zahărul și fierbeți totul pe parcursul a 5 minute, pe foc mic. La sfârșit îndepărtați cu grijă coaja de lămâie și batoanele de scorțișoară.

3.Adăugați amidonul de porumb în laptele rămas (250 ml). Amestecați până la omogenizare cu ajutorul telului, după care adăugați compoziția rezultată în laptele fierbinte din crăticioară.

4.Amestecând continuu, fierbeți crema de lapte până se va îngroșa.

5.Transferați-o în caserola unsă cu unt, răspândindu-o uniform. Dați-o la frigider pentru aproximativ 3 ore (sau la congelator, ca să grăbiți procesul). Ea trebuie să devină încă mai groasă și să se închege.

6.După aceasta scoateți-o cu grijă din formă. Tăiați-i în 6 felii egale și introduceți câte un bețișor în fiecare dintre ele.

7.Tăvăliți fiecare felie de lapte prin făină, după care scufundați-o în ou bătut. Prăjiți-o pe o tigaie cu ulei încins, pe ambele părți.

8.Apoi tăvăliți laptele prăjit prin zahărul combinat cu scorțișoara măcinată.

9.Serviți acest desert minunat cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!