Lumea e plina de psihopati! 10 lucruri care te vor ajuta sa ii identifici

Cuvantul „psihopat” este deseori evocat pentru a descrie personaje din filme precum The Joker, din Batman. Industria filmelor exagereaza mult anumite caracteristici, insa reuseste sa surprinda esentialul: psihopatii sunt infioratori.

Faptul ca nu pot simti teama, empatie sau vina, precum si capacitatea de a fi incredibil de sarmanti si manipulativi cand situatia o cere ii ridica pe un piedestal al fascinatiei si al ororii deopotriva. Doar 1% din populatia globului prezinta trasaturi care ar face posibila incadrarea in acest tip uman. Iata cateva caracteristici ale psihopatilor pe care sigur nu le stiati.

1. Psihopatii nu pot recunoaste teama. Le este aproape imposibil sa identifice expresiile asociate cu frica. Aceasta discrepanta este cauzata de un defect al amigdalei.

2. Psihopatii sunt dependenti de dopamina, aceeasi substanta eliberata atunci cand ne indragostim sau cand mancam ciocolata. Diferenta e ca ei isi procura dopamina in alt mod..

3. Daca vor, psihopatii pot simti empatie. Studiile au demonstrat ca atunci cand sunt rugati sa empatizeze cu cineva, ei pot sa o faca. Aceasta concluzie a intarit credinta ca ei pot fi reabilitati.

4. Psihopatii primesc sentinte mai dure atunci cand incalca legea, indiferent daca judecatorii cunosc sau nu ce presupune aceasta afectiune.

5. Lumea afacerilor e plina de psihopati. Meseriile alese de acestia au legatura cu avocatura, politia, chirurgia si afacerile.

6. Trollii de pe internet au si ei tendinte psihopate. Persoanele care petrec mult timp certandu-se pe forumuri si agresand virtual alti useri prezinta caracteristici care ar putea face posibila diagnosticarea.

7. Exista si psihopati prosociali: persoane care au structura genetica a unui psihopat, insa o folosesc pentru binele societatii, remarcandu-se ca adevarate personalitati ale comunitatii din care fac parte.

8. Psihopatii intampina dificultati in recunoasterea mirosurilor.

9. Presedintii si psihopatii au destul de multe lucruri in comun. Printre altele se numara si tendinta de a nu da inapoi si de a se impune intr-un mod destul de agresiv. Presedintii americani care prezentau aceste trasaturi intr-un mod evident sunt Teddy Roosevelt, John F. Kennedy si Franklin D. Roosevelt.

10. Psihopatii au ticuri verbale pe care le utilizeaza atunci cand vor sa para normali. De asemenea, detasarea emotionala ii face sa foloseasca doar anumite timpuri verbale in discursuri.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

Photo: DL Músicas