Mai gustos decât orice salam și costă puțin. O bunătate din ciolan!

Ciolan proaspăt de porc, dezosat, condimentat și rulat. Cât de bine va sta o asememnea ruladă de ciolan pe masa de sărbătoare!

INGREDIENTE:

-2 bucăți (4 kg) de ciolan de porc;

-30 g de sare;

-10 g de gelatină fin mărunțită;

-1 linguriță de cimbru;

-1 linguriță de paprika;

-1 linguriță cu vârf de mustar;

-1 linguriță de adjică;

-funie alimentară;

-staniol.

MOD DE PREPARARE:

1.Separați carnea de os astfel încât să obțineți blaturi cât mai uniforme. Oasele le puteți folosi la prepararea supelor.

2. Pentru ca blaturile să iasă uniforme, tăiați puțin carnea în zonele unde este mai multă.

3. Acoperiți cu o folie alimentară și bateți blaturile cu un ciocan de bucătărie .

4. Condimentați cu sare, cimbru, paprică, droijdie, praf de adjică. Adjica poate fi înlocuită cu un mix de condimente iute care vă place. Adăugați muștarul și frecați bine astfel încât toate ingredientele să se îmbibe în blaturi.

5. Suprapuneți blaturile și rulați într-un rulou.

6. Legați cu o sfoară alimenatră și înfășurați rulada strâns în câteva straturi de staniol. Lăsați la temperatura camerei să se marineze pentru 2 ore.

7. Dați în cuptorul preîncălzit la 200 °C timp de 20 de minute, apoi setați tempetarura la 120 °C și coaceți încă 3 ore.

8. Peste 3 ore scoateți rulada din cuptor, acoperiți cu un platou și puneți greutate peste el. Lăsați să se răcească complet.

9. După ce rulada s-a răcit, înlăturați straturile de staniol și sfoara. Dați la frigider pentru câteva ore sau cel mai bine lăsați-l peste noapte.

Rulada se taie bine în felii. Se potrivește perfect ca gustare sau ca aperitiv la masa de sărbătoare. Este o alternativă salamurilor din magazin.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

The post Mai gustos decât orice salam și costă puțin. O bunătate din ciolan! appeared first on Retete Usoare.