Medicamentele din grădină! Sucuri naturale sunt mană cerească pentru rinichi, specialiştii vă dezvăluie secretele vieţii sănătoase

Despre rinichi, se ştie că sunt ca un fel de filtru pentru toxinele din sânge. Dar ca orice „garnitură” a oricărei maşinării, din când în când este imperios necesar ca şi filtrul să fie curăţat.

Iar în cazul rinichilor, cel mai bin este să consumi alimente care să te ajute în procesul de curățare a rinichilor. Cred că ai aflat până acum că atunci când impurităţile trec de barieră și se acumulează în rinichi, te poți confrunta cu pietre, nisip sau cu alte probleme medicale.

Dieta sănătoasă este de o importanţă capitală., să bei sucuri din fructe și legume naturale și evident să fii corect hidratat, se arată pe portalul doctorulzilei.ro.

Legumele şi fructele, „doctoriile” din cămară, ieftine şi la îndemână

Sucul de morcovi și castraveți este un suc care contribuie la detoxifierea rinichilor și în plus, poate ameliora infecția urinară. Sucul se face în felul următor: cureți 2 morcovi, adaugi un castravete și faci un ceai de mătase de porumb. Amesteci cele două compoziții și bei amestecul. Dacă vrei să aibă efect este indicat să bei acest suc minimum 3 săptămâni – lună.

Sucul de țelină și ridichii e un alt remediu natural util pentru curățarea rinichilor. Sucul se prepară în felul următor: se spală bine țelina și ridichile și se taie cât mai mic. Ulterior se pun în blender. Sucul se bea dimineața și este bine să-ți faci un obicei din a bea acest suc de cel puțin 2 ori pe săptămână pentru o lună de zile.

Strugurii conțin o substanță numită resveratrol despre care specialiștii susțin că poate să scadă inflamația rinichilor. Iar despre afine, sunt studii care susțin că un consum regulat de afine ar putea reduce incidența infecțiilor urinare.

Consumă multe alimente cu proprietăți diuretice: portocale, struguri, lămâi, grepfrut, țelină, morcovi, castraveți, mere, pepene roșu, pepene galben și salată verde.

Bea apă cât mai multă. Atunci când bei multă apă, nu numai că vei ajuta la eliminarea toxinelor din corp, dar cu ajutorul apei va avea loc o diluare a toxinelor care trec prin rinichi. Medicii spun că atunci când urina este închisă la culoare este primul semn că nu bei suficientă apă într-o zi.

Limitează consumul de sare. Fă-ți un obicei din a citi eticheta produselor pe care le cumperi și fii atentă la cantitatea de sare a alimentelor.