Medicină naturală: Alimente și băuturi cate te scapă de durerile de articulații

Durerea articulară indică procese inflamatorii și distructive periculoase care pot duce la deteriorări dacă nu sunt oprite la timp.

Conform statisticilor medicale, artroza este a doua cauză de invaliditate după bolile cardiovasculare. În același timp, boala afectează adesea populația activă, afectând semnificativ calitatea vieții.

Semnele de osteoartrită includ următoarele simptome:

– Durere care apare în timpul efortului fizic, și nu în repaus: în articulația genunchiului și a șoldului atunci când mergeți, alergați, vă ghemuiți, urcați scări etc. Apoi durerea dispare. Este posibilă o durere severă la nivelul genunchiului și pocnituri la flexie-extensie.

– „Dureri de pornire” pe termen scurt, după perioade de repaus, care rezultă din distrugerea cartilajului și a țesutului osos atunci când oasele se freacă unele de altele. După aproximativ 15-20 de minute, durerea dispare, scrie Healthline.

5 rețete care te vor ajuta să scapi de artroză acasă:

1. Orez fiert

Orezul fiert este foarte bun pentru articulații. Acesta „scoate” sărurile care se depun în articulații, îmbunătățind astfel funcția acestora.

2. Napi

Includeți în dieta dumneavoastră salata de napi negri și verzi. Durata acestui regim este de 3 săptămâni.

3. Băutură de oțet și miere

Dizolvați 2 linguri de oțet de mere și 2 linguri de miere naturală într-un pahar de apă. Consumați 2 căni pe zi, timp de zece zile.

4. Decoct din frunze de dafin

Fierbeți 5 frunze de dafin timp de cinci minute în 280 ml de apă. Puneți la rece o jumătate de oră și apoi diluați o lingură de decoct într-un pahar de apă. Consumați câte o înghițitură din el la fiecare oră, timp de cinci zile.

5. Ceai de plante

Beți ceai de pătrunjel și țelină. Durata acestui tratament este de 12 zile

0 Comentarii

Citeşte şi: