Mestecă 2 frunze de smochin și vezi ce se întâmplă în corpul tău. Efecte benefice neașteptate de care sigur nu știai

Frunzele de smochin sunt o adevărată comoară de substanțe utile. Se dovedește că acestea pot fi utile în combaterea unui număr de boli, cum ar fi astmul, diabetul, problemele pulmonare și, de asemenea, de exemplu ulcerul. Ceaiul poate ajuta la normalizarea nivelului de zahăr din sânge, precum și la scăderea nivelului de colesterol rău. Dar pot fi consumate și direct.
Mesteca bine 2 frunze fragede de smochin. Faceți acest lucru zilnic și înghițiți masa mestecată. Pe lângă faptul că ajută la tratarea ulcerelor, vă va împrospăta respirația și vă va ameliora aftele.

Beneficiile frunzelor de smochin

Cel mai bine este să colectați frunzele medicinale vara și începutul toamnei. La acel moment, concentrația de furocumarine atingea 0,9%. Substantele utile ramase in aceasta perioada sunt si ele in cantitate maxima.

Citeşte şi:  11 ghicitori pe care doar oamenii cu o inteligență superioară le pot rezolva

Ceaiul, recomandat pentru tratamentul bolilor cardiovasculare și trombozei

Fiți atenți pentru că frunzele proaspete vă pot arde mâinile, așa că ar trebui să lucrați cu mănuși când le culegeți. Ochii trebuie protejați cu ochelari de protecție. Rădăcinile mici sunt tăiate cu seceri, iar frunzele cu un cuțit. În prealabil, trebuie să întindeți o prelată pentru a pune frunzișul tăiat pe ea. Este necesar să întoarceți frunzele de până la patru ori pe zi pentru a păstra cât mai mult posibil cumarinele din ele. Uscarea materiilor prime durează aproximativ cinci zile dacă vremea este însorită. Nu le uscați mai mult timp pentru a nu-și pierde proprietățile utile.

Citeşte şi:  5 lucruri pe care fiecare femeie ar trebui sa le faca dupa 40 de ani

Frunzele de smochin conțin ficină. Datorită acesteia, coagularea sângelui scade, starea vaselor de sânge se îmbunătățește. Ceaiul lor este recomandat pentru tratamentul bolilor cardiovasculare și trombozei.

Un decoct din frunze este folosit pentru orice probleme ale pielii. Compresele și loțiunile cu el ajută la ameliorarea inflamației, la vindecarea rănilor.

Frunzele proaspete sunt aplicate pe furuncule și negi. Conțin suc de lapte, pe baza căruia se creează unguente speciale. Ele ameliorează inflamația, mâncărimea pielii. Puteți aplica aceste frunze pentru vitiligo, direct pe pete.

Frunzele de smochin scad tensiunea arterială. În acest scop, se prepară un decoct – pentru 500 ml de apă trebuie să luați trei frunze mari. Se fierbe 15 minute la foc mic. După aceea, bulionul trebuie răcit și filtrat. Puteți bea băutura sub formă de ceai în timpul zilei.

Citeşte şi:  8 trucuri geniale care te vor face să pari un geniu în fața prietenilor tăi

Un decoct de smochine, precum și frunzele acestora, ajută la tusea obișnuită și astmul bronșic. Este necesar să luați trei linguri de frunze uscate și să le turnați cu 0,5 litri de apă clocotită. Amestecul trebuie pus într-un termos și lăsat peste noapte, potrivit publicației ruse Lenta. În caz de astm bronșic, se recomandă să beți 100 ml decoct dimineața, după-amiaza, seara și înainte de culcare.

0 Comentarii

Citeşte şi: