Metoda simplă cum puteți crește nuci din semințe!

Dacă visați să creșteți o livadă de nuci sau cel puțin un copac, o puteți face fără să cumpărați puieți scumpi. Iată cea mai simplă și economică metodă! Alegeți nucile care vă plac și nu ezitați să încercați!

AVEȚI NEVOIE DE:

-nuci.

PAȘI DE URMAT:

1.Luați nuci din roada din anul curent, care nu sunt uscate în interior. Le puneți într-un recipient (noi am folosit o găleată de 1l) și turnați apă foarte caldă de aproximativ 45°С.

2.Acoperiți vasul cu capac și îl dați la loc foarte cald pentru 2 zile.

3.Apoi scurgeți apa, lăsând doar foarte puțin lichid la fund, pentru ca umiditatea să fie destul de înaltă.

4.Puneți vasul din nou la loc cald. Nucile încep să germineze încet. Cu cât temperatura este mai înaltă, cu atât nucile germinează mai repede.

5.La fiecare 2 zile, scoateți capacul și aerisiți nucile. Dacă observați căldarea uscată, mai turnați puțină apă la fund, iar dacă este prea multă, atunci o scurgeți.

6.Peste 2-3 săptămâni, în funcție de temperatura din încăpere, obțineți acest rezultat:

Nucile sunt diferite și, respectiv, nivelul de germinare va fi diferit. Nucile, care nu au germinat în această perioadă, le aruncați.

7.Puneți nucile într-o pungă, adăugați nisip umed și păstrați-le în beci până la primăvară.

8.De asemenea, puteți pune fiecare nucă încolțită în câte o căldare de 1l în care adăugați sol nutritiv. Așezați nuca pe partea laterală, cu rădăcina în jos și punctul de creștere în sus.

Adânciți nuca și o acoperiți complet cu sol. La final, umeziți puțin pământul, dacă nu l-ați umezit înainte de plantare. Acoperiți vasul cu capac (opțional), îl puneți într-o pungă de plastic și îl păstrați la o temperatură de 0°С…+5°С.

Această modalitate practic gratuită de a obține puieți de nuc este garantată!

Spor la grădinărit!