Mezel de casă pentru masa de sărbătoare! Mai gustos decât salamul din comerț!

Un mezel foarte aromat și apetisant, potrivit în calitate de aperitiv pentru masa de sărbătoare. Cu siguranță, se va mânca din prima, deoarece nimeni nu va rămâne indiferent.

INGREDIENTE:

– 2 kg de mușchi
sau piept de porc fără șorici;

Condimente
pentru 1 kg de carne:

– jumătate de
linguriță de boabe de piper negru;

– 1 linguriță de
semințe de coriandru;

– 15 g de sare +
2 g de sare de nitriți de 6,25% (dacă folosiți sare de nitriți de 0,5-0,6%,
atunci aveți nevoie de 17 g de sare de nitriți la 1 kg de carne).

– 1/4 dintr-o
linguriță de frunze de dafin măcinate;

– jumătate de
linguriță de usturoi granulat;

– 1/4 dintr-o
linguriță de amestec de ierburi uscate;

– 1 linguriță de
boia de ardei iute (sau după gust);

– 1 linguriță de
boia de ardei dulce.

MOD DE
PREPARARE:

1. Pregătiți condimentele: Măcinați boabele de coriandru și piper negru (sau amestecul de boabe de piper) împreună cu o linguriță de sare într-un mojar. După aceasta, încorporați praful obținut de condimente cu restul cantității de sare. De asemenea, adăugați frunzișoara măcinată, usturoiul granulat și amestecul de ierburi uscate. Amestecați mirodeniile, apoi adăugați sarea de nitriți.

2. Pregătiți carnea: Spălați-o și uscați-o bine cu prosoape de hârtie. După aceasta, tăiați-o treptat într-un blat dreptunghiular, cu grosimea de aproximativ 2 cm. Apoi bateți-l cu ciocanul pentru carne, ca să-i uniformizați suprafața și să-l frăgeziți.

3. Separați amestecul de condimente în două părți și masați carnea pe ambele părți cu ele.

4. Rulați blatul obținut în formă de ruladă, apoi fixați-l cu o ață alimentară și înfășurați-l într-o folie. Puneți-l în frigider pentru 36 ore.

5. Scoateți rulada din frigider, îndepărtați folia alimentară, apoi uscați-o cu un prosop de bucătărie.

6. Noi am masat suprafața mezelului cu un amestec de boia de ardei dulce și iute. Dvs. puteți să o faceți la alegere, sau să folosiți doar boia de ardei dulce.

7. Introduceți termometrul alimentar în bucata de carne. La moment, temperatura ruladei este de 15°C. Iar temperatura indicată pentru momentul când rulada va fi gata este de 72°C. De asemenea, noi am amplasat rulada pe o grilă mai deasă din metal, deoarece cea a cuptorului este prea rară. Puneți rulada în cuptor și coaceți-o până la temperatura de 70-72°C.

8. Scoateți rulada din cuptor și lăsați-o astfel să se răcească timp de 10 minute. După aceasta, înfășurați-o în hârtie de copt și staniol și lăsați-o pe masă până când se va răci complet. Apoi, puneți-o în frigider până în ziua următoare.

9. Scoateți rulada din frigider și îndepărtați ața alimentară. Porționați-o și serviți-o cu multă plăcere pe masa de sărbătoare.

Acest mezel poate
fi păstrat în frigider timp de zece zile. Dacă doriți să-l păstrați mai mult
timp, atunci va trebui să-l congelați.

Vă dorim poftă
bună alături de cei dragi!

0 Comentarii

Citeşte şi: