Multe femei fac asta fără să știe ce riscă: groaznicul Cancer Ovarian. Renunțați la acest obicei!

Cancerul ovarian este un cancer ce apare la unul dintre ovare. Are ca rezultat celule anormale ce au capacitatea de a invada sau de a se răspândi către alte părți ale corpului. La începutul acestui proces, simptomele ar putea fi vagi sau deloc evidente, dar devin mai proeminente pe măsură ce cancerul avansează. Simptomele pot include, printre altele, balonare, durere pelvină și umflarea abdomenului. Regiunile comune unde cancerul s-ar putea răspândi sunt mucoasa abdomenului, nodulii limfatici, plămânii și ficatul.

În 2012, cancerul ovarian a apărut la 239.000 de femei și a dus la 152.000 de decese la nivel mondial. Acest lucru a făcut să fie al șaptelea-cel mai comun tip de cancer și a opta-cea mai comună cauză de deces provocat de cancer la femei. Apare mai des în America de Nord și Europa decât în Africa și Asia.Riscul de cancer ovarian este mai ridicat la persoanele ce ovulează mai multe zile. Astfel, acele persoane ce nu au născut prezintă un risc mai mare, la fel și acele persoane cărora le începe ovulația la o vârstă mai fragedă sau intră la menopauză la o vârstă mai înaintată.

Ceea ce veti afla in acest articol este un semnal de alarma pentru femeile din intreaga lume. Foarte multe femei recurg la aceasta „procedura” deosebit de periculoasa care poate dubla riscul de dezvoltare al cancerului ovarian. Iata despre ce este vorba. Ultimele studii in domeniu arata ca obiceiul de a folosi dusul pentru spalari vaginale sau orice alt dispozitiv care se introduce in vagin poate duce la infectii de ciuperci, boala inflamatorie pelvina sau sarcini extrauterine.

Rezultatele studiilor arata ca femeile care s-au spalat intern cu dusul si-au dublat riscul de cancer ovarian. In plus, spalarea vaginului cu dusul a fost asociata su cu dezvoltarea cancerului de col uterin, feritilitate redusa, HIV sau alte boli cu transmitere sexuala. Un profesor faimos de epidemiologie de la Universitatea din California, San Francisco, Joelle Brown, marturiseste ca stia de pericolul spalarii vaginale cu dusul, dar asocierea cu cancerul ovarian a fost chiar o descoperire socanta.

Joelle Brown recomanda tuturor femeilor sa-si asculte medicii ginecologi cand li se spune ca spalarea interna a vaginului cu dusul este un obicei foarte periculos si daca se numara printre cele care au acest tabiet, sa se opreasca imediat. Cancerul ovarian este considerat un ucigas silentios intrucat nu prezinta niciun simptom pana la o forma avansata cand este foarte greu de vindecat. In Statele Unite ale Americii sunt identificate anual aproximativ 20 000 de femei suferinde de cancer ovarian, dintre care 14 500 mor.

Un studiu din anul 2003 ce s-a facut asupra a 41 000 de femei cu varsta cuprinsa intre 35 si 74 de ani din Statele Unite si Puerto Rico a prezentat cum la numai cateva luni, in iulie 2014, se identificasera deja 154 de cazuri de cancer ovarian. Femeile erau complet sanatoase, dar toate isi faceau igiena intima cu dusul.
NOTA: Vaginul se curata singur prin secretiile pe care le produce in interior si orice alta sursa externa de curatare intervine cu modul sau natural de curatare.

Spalarea interna cu dusul cauzeaza cresterea bacteriilor, instalarea infectiilor cu ciuperci si, in plus, impinge bacteriile in sus catre uter, tuburi si ovare. Este aproape incredibil cum, in continuare, mii de femei recurg la spalarea vaginului cu dusul cand din ce in ce mai multe opinii ale expertilor atentioneaza ca este un obicei foarte, foarte periculos. Speram ca acest articol sa va fi pus pe ganduri si sa va opriti indata din urmarea acestei „proceduri”. Nu este de gluma asa ca impartasiti aceasta informatie si cu mama si prietenele voastre.

0 Comentarii

Citeşte şi: