Nu mai taie foarfecele? Iată 3 metode, care vă vor ajuta să-l ascuțiți în doar 1 minut!

Toată lumea știe cum se ascut cuțitele, iar ascuțirea foarfecelor provoacă multe întrebări. Mulți oameni cred că ascuțimea lor inițială este imposibil de recăpătat și le aruncă.

Dar noi vrem să vă prezentăm 3 super metode de ascuțire a foarfecelor. Veți fi surprinși de simplitatea lor. Nu aveți nevoie de ustensile deosebite: materialele necesare să găsesc în fiecare casă!

METODA 1 — ASCUȚIREA FOARFECELUI CU ȘMIRGHEL (HÂRTIE ABRAZIVĂ)

1.Pregătiți o bucată de șmirghel. O foaie cu granulația de 150-200 este destul de potrivită, dar puteți să folosiți una cu granulație încă mai fină (număr mai mare), dacă doriți ca marginile lamelor foarfecelui să fie mai netede. Pliați hârtia abrazivă în jumătate, cu fețele rugoase orientate spre exterior.

Dacă fețele aspre vor fi orientate spre exterior, atunci hârtia abrazivă va scrijeli ambele lame în timp ce o tăiați.

2.Tăiați șmirghelul cu foarfecele de 10-20 ori, transformându-l în fâșii lungi. Veți observa că lamele vor deveni din ce în ce mai ascuțite, o dată cu tăierea fiecărei fâșii. Folosiți toată lungimea lamelor, începând tăierea cu baza foarfecelui și extinzându-o treptat spre vârful lui.

-Tăierea șmirghelului este potrivită pentru foarfecele, care nu este îngrozitor de tocit, dar are nevoie de puțină ascuțire.

-De asemenea, hârtia abrazivă contribuie la netezirea crăpăturilor și zimților de pe lame.

-Alte materiale potrivite pentru ascuțirea foarfecelui sunt colile de șlefuire din țesătură și lâna de oțel.

3.Curățați foarfecele. Ștergeți lamele foarfecelui cu ajutorul unui prosop de hârtie (umezit cu puțină apă), ca să îndepărtați eventualele resturi de șmirghel rămase după ascuțire.

METODA 2 — ASCUȚIREA FOARFECELUI CU FOLIE DE ALUMINIU

1.Pregătiți o bucată de folie de aluminiu. Luați o bucată de folie de aluminiu cu lungimea de aproximativ 20-25 cm și pliați-o de mai multe ori în direcție longitudinală, astfel încât să obțineți o fâșie groasă și multistratificată.

Straturile de folie de aluminiu vor contribui la ascuțirea lamelor foarfecelui de mai multe ori, o dată cu fiecare tăiere a foliei.

2.Tăiați folia. Tăiați fâșii din folia de aluminiu cu foarfecele până când veți mărunți întreaga fâșie groasă. Utilizați toată lungimea lamelor, începând tăierea de la baza lui și extinzându-o treptat spre vârf.

În funcție de lățimea fâșiilor tăiate, puteți să ascuțiți foarte bine (tăind fâșii subțiri și multe) sau doar puțin (tăind fâșii groase și puține) lamele foarfecelui.

3.Curățați foarfecele. Ștergeți lamele foarfecelui cu un prosop de hârtie, umezit cu apă caldă. Astfel veți îndepărta resturile de aluminiu, care se pot lipi de lame în timpul tăierii.

METODA 3 — ASCUȚIREA FOARFECELUI CU AJUTORUL UNUI CUI SAU AL UNEI ȘURUBELNIȚE

1.Pregătiți cuiul sau șurubelnița. Această metodă vă va permite să ascuțiți foarfecele prin mimarea mișcărilor de tăiere, folosind un instrument tare.

2.„Tăiați” cuiul sau șurubelnița. Apropiați și deschideți lamele foarfecelui, trecând peste cui/șurubelniță. Aceste mișcări sunt similare cu cele realizate în timpul tăierii hârtiei sau țesăturilor. Nu aplicați multă presiune în timpul închiderii foarfecelui: lăsați metalul să-l ascute în locul dumneavoastră.

Repetați această procedură până când lamele vor avea marginile netede și curate.

3.Curățați foarfecele. Folosind un prosop de hârtie, umezit cu apă, ștergeți lamele foarfecelui, ca să îndepărtați eventualele resturi de metal, care ar putea rămâne pe ele în timpul „tăierii” cuiului/șurubelniței.

Spor la treabă!