Nu știți ce să mai gătiți din dovlecei? Puteți să-i confiați și să le oferiți orice gust! Delicioși și folositori!

Aveți o recoltă bogată de dovlecei și nu mai știți ce să pregătiți din ei? Atunci preparați un deliciu cu conținut minim de zahăr și multe proprietăți folositoare — dovleceii confiați! Ei se păstrează excelent și pot avea gusturi diverse, deoarece în ceea ce privește gustul, culoarea și forma lor sunteți limitat doar de imaginația voastră. 

INGREDIENTE:

-1 kg de dovlecei curățați;

-200 g de zahăr;

-orice ingredient pentru oferirea gustului. 

MOD DE PREPARARE:

Încă un avantaj al acestei metode de conservare este faptul că dovleceii bătrâni, tari, sunt mult mai potriviți pentru ea decât cei tineri, deoarece își păstrează mai bine forma. 

Spălați dovleceii. Curățați-i de coajă și semințe. Apoi tăiați-i: fie pur și simplu în cuburi cu ajutorul unui cuțit obișnuit, fie oferindu-le forme sau margini mai interesante cu un cuțit zimțat. Singura regulă, pe care trebuie să o respectați, este că lungimea și grosimea bucăților nu trebuie să fie mai mică de 2-3 cm, deoarece ele își vor reduce dimensiunea de aproximativ 2 ori în timpul preparării. 

Presărați bucățelele de dovlecel cu zahăr și puneți-le deoparte peste noapte. Dacă nu aveți atât de mult timp la dispoziție, puteți să vă limitați la câteva ore: cel mai important este ca dovleceii să reușească să elibereze o cantitate suficientă de suc. 

Având în vedere faptul că dovleceii au gust neutru și pot prelua excelent oricare altul, combinați-i cu un ingredient, care le poate intensifica gustul și aroma. „Potențatorul de gust” poate fi oricare. În cazul nostru este vorba de merișoare pasate cu blenderul și suc de ananas. Adăugați ingredientele alese în dovleceii, care și-au eliberat sucul și amestecați foarte bine. 

Apoi puneți cratița cu viitorii dovlecei confiați pe foc. Când conținutul ei va începe să clocotească, reduceți focul până la moderat și fierbeți-l timp de 5-10 minute. Opriți focul și lăsați dovleceii să se răcească până la temperatura camerei. Apoi aduceți-i iarăși până la punctul de fierbere, fierbeți-i pe parcursul a 5-10 minute pe foc moderat și lăsați-i să se răcească până la temperatura camerei. Repetați acești pași de minim 3 ori, până când siropul va fi absorbit sau se va evapora aproape complet. 

Puneți dovleceii confiați pe tava, pe care îi veți usca, așezându-i într-un singur strat. Puteți să-i uscați în mod firesc, cum ar fi pe pervaz sau în cuptor la 35-40°C‌, sau la programul potrivit în deshidrator. 

Dacă doriți, puteți să tăvăliți dovleceii confiați uscați prin zahăr pudră, deși ei se păstrează excelent și fără ea. 

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

0 Comentarii

Citeşte şi: