Nutriționist cunoscut recomandă: Alimentele cu puteri vindecătoare

Alimente cu puteri vindecătoare. Expertul în nutriție Fabrizio Mancini spune că se întâmplă ceva uimitor atunci când mâncăm alimente vindecătoare și facem o pauză la junk food, grăsimi rele, făina albă și zahăr.

”Am văzut mii de pacienți care s-au vindecat de boli cronice, au slăbit fără efort și s-au simțit mult mai energici atunci când au început să mănânce anumite fructe și legume”, spune dr Mancini.

Nutriționistul scoate în evidență faptul că există mii de studii care au arătat că o dietă bogată în fructe și legume protejează împotriva bolilor de inimă, a cancerului și a altor boli cronice, scrie doctorulzilei.ro.

”În locul medicamentelor ar trebui să prescriem fructe și legume pentru vindecare bolilor”, a adăugat doctorul.

Alimente cu puteri vindecătoare

Iată un top cinci al alimentelor vindecătoare recomandate de dr. Mancini:

Brocoli

Această super-legumă combate cancerul și este plină de vitamina C care stimulează sistemul imunitar. Ajută, de asemenea la normalizarea tensiunii arteriale și este bogată în fibre, menținând sănătatea sistemului digestiv.

Cireșe

Acestea ajută la distrugerea celulor canceroase. Cireșele sunt, de asemenea bogate în melatonină, un hormon care acționează ca antioxidant protejând celulele și membranele. Se crede că sucul de cireșe combate durerea cronică, guta și bolilor de inimă.

Frunze de cicoare

Adaugă frunze de cicoare în salate deoarece conțin multă vitamina A. Vitamina A stimulează sistemul imunitar și protejează vederea.

Ulei de cocos

Mulți ani am fost avertizați să evităm uleiurile tropicale pentru că sunt bogate în grăsimi saturate care blochează pereții arterelor. Însă, astăzi uleiul de cocos un super-aliment care stimulează sistemul imunitar, datorită conținutului de acid lauric. Acest acid combate virusurile și bacteriile din organism. O lingură de ulei de cocos pe zi este tot ce ai nevoie.

Merișoare

Ingredientul activ din merișoare este proantocianina un grup de fitochimicale. Doar 220 de ml de suc de merișoare ajută la prevenirea infecțiilor recurente. Dar proprietățile de vindecătoare ale acestor fructe de pădure colorate nu se opresc aici. Ele conțin mai mulți fenoli decât strugurii roșii, care ajuta la prevenirea depunerii de colesterol pe pereții arterelor.