O metodă neașteptată de înrădăcinare a butașilor de trandafiri: veți avea nevoie de hârtie igienică!

O metodă extrem de simplă, dar chiar eficientă, de înrădăcinare a butașilor de trandafiri! Peste doar 2.5-3 săptămâni ei dezvoltă rădăcini puternice și rezistente. 

Mai întâi trebuie să tăiați tulpinile de trandafiri în butași cu lungimea de 15-20 cm. Tăietura superioară trebuie să fie dreaptă, iar cea inferioară — oblică. Frunzele excesive se îndepărtează. După aceasta butașii se scufundă în apă și ulterior în cenușă de lemn. 

La această etapă aveți nevoie de hârtia igienică. Trebuie să o umeziți cu apă și să înfășurați câteva straturi din ea în jurul fiecărui butaș. 

De asemenea, aveți nevoie de un substrat ușor și nutritiv. Puneți-l într-un ghiveci și plantați butașii înveliți în hârtie igienică în el. Udați bine substratul cu apă la temperatura camerei. Puneți ghiveciul cu butașii fie în seră, fie afară, dacă vremea este caldă. Trebuie să-i udați, pe măsura uscării solului, dar fără exces.

Peste 2.5-3 săptămâni butașii vor dezvolta rădăcini frumoase și vor putea fi replantați la locul definitiv. Puteți să nu înlăturați hârtia igienică de pe ei, deoarece ea se va descompune oricum în sol. Încercați acest mod simplu și eficient de înrădăcinare a butașilor de trandafiri! Chiar este eficient!

Spor la grădinărit!

0 Comentarii

Citeşte şi: