O prăjitură simplă cu mere — alternativă pentru Sharlotka. Nici de mixer nu aveți nevoie!

Rețeta acestei prăjituri simple face parte din gastronomia bulgărească. Ea constă din ingrediente disponibile, care practic tot timpul se găsesc în bucătăria fiecăruia. Se prepară fără ouă, lapte și fără utilizarea mixerului. De aceea, este o alternativă excelentă pentru prăjitura „Sharlotka” sau pandișpanul cu mere.

Ca să obțineți un desert reușit, alegeți mere acrișoare și suculente pentru el (sucul merelor trebuie să pătrundă în aluatul uscat, ca să-l umezească foarte bine). Dacă doriți, puteți să adăugați suc de lămâie, coajă rasă de lămâie sau scorțișoară măcinată în compoziția prăjiturii.

INGREDIENTE:

-1250 g de mere acrișoare și suculente (obligatoriu) — aceasta este greutatea merelor deja curățate și rase;

-130 g de griș (un pahar);

-160 g de făină (un pahar);

-210 g de zahăr (un pahar);

-10 g de praf de copt (2 lingurițe);

-un praf de sare;

-un plic de zahăr vanilat;

-150 g de unt 72.5%.

Volumul paharului utilizat este 200 ml.

MOD DE PREPARARE:

1.Amestecați făina cernută, grișul, zahărul tos, un praf de sare, zahărul vanilat și praful de copt. Divizați compoziția obținută în 4 părți egale.

2.Curățați merele de semințe și cotoare. Dați-le prin răzătoarea mare și divizați-le în 3 părți egale. Nu este o problemă, dacă merele se vor oxida: ele vor avea o culoare plăcută, aurie (precum caramelul) în prăjitura coaptă.

3.Tapetați tava cu hârtie de copt. Noi am folosit o tavă cu diametrul de 22 cm.

4.Răspândiți uniform, în straturi alternante, părțile de ingrediente uscate și mere rase în tava pregătită. Primul și ultimul strat trebuie să fie reprezentate de ingredientele uscate. Iar fiecare strat de mere trebuie presat bine cu lingura.

5.Dați untul rece prin răzătoare și răspândiți-l pe suprafața viitoarei prăjituri. Dacă untul este moale, pur și simplu străduiți-vă să-l răspândiți uniform cu ajutorul spatulei.

6.Coaceți prăjitura timp de 50-75 minute, până se va rumeni, în cuptorul preîncălzit până la 180°C. Orientați-vă după cuptorul dumneavoastră!

7.Lăsați-o să se răcească complet. Apoi scoateți-o din tavă și transferați-o pe un platou.

8.Porționați-o și serviți-o.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!