O soluție extrem de eficientă pentru germinarea trandafirilor!

Ce ar fi dacă ați încerca să plantați un trandafir tăiat dintr-un buchet de flori? Dacă primiți un buchet de trandafiri care vă impresionează puteți încerca metoda pe care am pregătit-o astăzi pentru dumneavoastră, nu aveți nimic de pierdut!

Pentru început, tăiați butași din tulpinile trandafirilor. Apoi luați 1 linguriță de miere, 2 lingurițe de suc de aloe (frunza de aloe trebuia să stea cel puțin 24 de ore la frigider) și 2 lingurițe de cenușă de lemn. Amestecați aceste ingrediente într-un pahar și turnați apă (stătută – nu de sub robinet!) puțin mai mult de jumătate.

Puneți butașii în amestecul obținut și îi lăsați pentru jumătate de zi, cu cât mai rău arată butașul cu atât mai mult timp de stimulare are nevoie.

După care, scoteți butașii și îi plantați în substrat – sol bogat în humus. Și nu uitați că butașii trebuie să aibă câte 2-3 muguri vii.

După plantare, acoperiți butașii cu ceva: sticle din plastic tăiate sau pur și simplu cu pungi din plastic. Puneți ghiveciul la loc cald, cum ar fi pe un dulap din bucătărie, și, periodic, deschideți puțin punga pentru ca butașii să respire aer, dar nu îi descoperiți complet.

Butașii se trezesc diferit, în dependență de temperatură. Butașii noștri au germinat la sfârșitul lunii februarie.

Spor la grădinărit!