Obiceiul care afectează ficatul mai mult decât alcoolul: Cu toții îl facem

Obiceiul care afectează ficatul mai mult decât alcoolul: Cu toții îl facem. Toată lumea știe că alcoolul și mâncarea nesănătoasă fac rău ficatului.

Medicul rus specializat în boli infecțioase, Dr. Natalia Ochinskaya, a dezvăluit un obicei comun care este mai dăunător pentru acest organ decât consumul de alcool.

Obiceiul care este mai dăunător pentru ficat decât alcoolul

Expertul spune că fiecare dintre noi are obiceiul de a se „autoprescrie” medicamente, vitamine și suplimente nutritive. Însă acest lucru poate fi extrem de periculos pentru sănătatea noastră în general și mai ales pentru ficat, potrivit actualno.com.

Citeşte şi:  Cum să-ţi scazi glicemia cu un ou! Toţi diabeticii trebuie să afle asta....

Una dintre principalele funcții ale ficatului este de a filtra și neutraliza substanțele toxice care pătrund în organismul nostru. De aceea, multe medicamente au efecte toxice tocmai asupra ficatului.

„Mulți oameni ajung la medicamente care se vând în farmacii fără prescripție medicală și le iau fără să consulte în prealabil un medic”, spune Dr. Ochinskaya. Ea subliniază că aceasta este o idee proastă.

„Unele efecte secundare ale administrării de medicamente sunt foarte grave și vă pot afecta sănătatea. De asemenea, este important să știți la ce oră din zi să luați pastilele, înainte sau după masă”, spune medicul.

Citeşte şi:  Secretul meu pentru un corp frumos! Iată ce fac pentru a rămâne în formă

Dr. Ochinskaya notează, de asemenea, că este greu de înțeles că ficatul suferă din cauza consumului de medicamente. Semnele de deteriorare pot apărea atât după o săptămână, cât și după câteva luni.

„Dimensiunea problemei poate fi, de asemenea, diferită. În cel mai rău caz, se poate ajunge la ciroză”, spune medicul.

„Un număr mare de medicamente ar trebui să fie luate strict sub supravegherea unui medic. Nu trebuie să luați antibiotice pentru nicio boală, să prescrieți statine și antidepresive, să luați diuretice și preparate din fier.

Citeşte şi:  Busuiocul sfânt - beneficii importante, comparație cu busuiocul normal si efecte secundare

Este bine să consultați în prealabil un fitoterapeut. Iar dacă vi se prescriu multe medicamente, este important să monitorizați nivelul enzimelor hepatice înainte, în timpul și după terapie”, notează medicul.

Obiceiul care afectează ficatul mai mult decât alcoolul

Potrivit expertului, următoarele semne indică faptul că ficatul suferă din cauza medicamentelor:

  • pierderea poftei de mâncare;
  • greață;
  • slăbiciune;
  • îngălbenirea pielii;
  • mâncărimi puternice;
  • senzație de căldură;
  • greutate în hipocondrul drept.

0 Comentarii

Citeşte şi: