Pastă universală de curățat — preparată în condiții casnice!

Este o soluție ecologică și eficientă! Poate fi preparată cu ușurință în condiții casnice!

AVEȚI NEVOIE DE:

-150 g de săpun de rufe;

-1.5-2 pahare de apă clocotită;

-100-150 g de bicarbonat de sodiu;

-100-150 g de muștar măcinat (sub formă de pulbere).

MOD DE PREPARARE:

1.Dați săpunul pentru rufe prin răzătoarea mică. Puneți-l într-un bol adânc.

2.Adăugați un pahar de apă clocotită. Amestecați și bateți soluția obținută cu mixerul până va deveni pufoasă, voluminoasă și albicioasă. Pe parcursul acestui proces mai adăugați ½ pahar de apă clocotită.

3.Adăugați bicarbonatul de sodiu și continuați mixarea până când compoziția va deveni omogenă și se va îngroșa.

4.Adăugați restul apei fierbinți (½ pahar) și mixați până la omogenizare.

5.Adăugați muștarul măcinat. Bateți compoziția până la omogenizare. Ea trebuie să aibă o consistență păstoasă, precum cremele pentru prăjituri.

6.Dacă doriți, puteți să adăugați un aromatizator în pasta de curățat (de exemplu, câteva picături de ulei esențial).

7.Transferați pasta în recipiente mai mici sau într-unul mare. Lăsați-o să se odihnească pe parcursul a 10-12 ore. După aceasta puteți să o folosiți.

8.Această soluție este potrivită pentru curățarea diferitor suprafețe: gresia și faianța din bucătărie și baie, suprafața și grătarele aragazului, mesele, cuptorul, cratițele și tigăile, vesela etc.

Dacă murdăria este persistentă (ca în cazul grătarelor de la aragaz, pe care se depun grăsimea și resturile alimentare), umeziți suprafața cu apă și acoperiți-o cu pasta de curățat, folosind un burete. Lăsați-o să acționeze pe parcursul a 60 minute: dacă ea va începe să se usuce, umeziți-o cu ajutorul unui pulverizator. Apoi curățați suprafața cu partea abrazivă a buretelui sau cu un burete de sârmă. Veți rămâne surprinși în mod plăcut de rezultat!

Spor la treabă!