Pensionarii din țara noastră și din Italia: diferențe izbitoare, care ating coarde sensibile ale sufletului!

Când începe bătrânețea? Ca răspuns la această întrebare, medicul va începe să opereze cu termeni profesionali, va spune ceva despre sfârșitul “perioadei fertile” și a “modificărilor fiziologie ireversibile”. Însă, principalul mesaj este: îmbătrânesc toți doar că la vârste diferite și cu viteză diferită. Deci, de om tot depind multe.

La întrebarea despre bătrânețe compatrioții noștri răspund diferit, cu toate acestea vârsta medie este de 63 de ani. După părerea unei persoane obișnuite bătrânețea va începe la 63 de ani. Și anume atunci când singură se va simți bătrână, acest lucru va începe să se manifeste și în aspectul fizic și în modul de viață.

Și astăzi vom vorbi despre persoanele în vârstă, despre femeile din Milano – orașul care își merită titlul de capitala modei mondiale. Chiar și o femeie în vârstă de 80 de ani care locuiește aici nu are timp să se gândească la boli, probleme și vârstă, deoarece preocupările principale sunt ceea cu să se îmbrace și ce geantă să combine cu pantofii preferați.

Femei în vârstă frumoase

Când băiatul pe nume Angelo, dintr-o provincie italiană, a venit la studii în Milano, el a fost uimit de femeile de acolo. Și a fost impresionat nu de manierele rafinate și de frumusețea lor, ci de aspectul lor îngrijit. Chiar și o femeie foarte bătrână de aici nu uită de hainele în trend și de machiaj.

Pentru o locuitoare a orașului Milano, shoppingul este ca o adevărată ieșire pe podium. Aici pare straniu să ieși din casă într-un pulover cu pete sau în papuci de cameră. Se creează impresia că fiecare femeie este pregătită pentru întâlnirea cu un fotograf personal în orice clipă.

La început, Angelo era chiar invidios pe aceste femei. Tânărul regreta că are atât de puțin timp liber și trebuie mereu să se grăbească la lecții, pe când doamnele de aici trăiesc într-un ritm constant și își petrec tot timpul distrându-se și îngrijindu-se.

Tânărul continua să admire bătrânelele minunate și, în curând, și-a făcut un cont Instagram unde împărtășea fotografii ale acestor fashioniste din Milano. Observațiile sale au devenit o descoperire pentru mii de utilizatori web, iar la moment are peste 130 de mii de abonați. Oamenii din diferite colțuri ale lumii admiră femeile în vârstă din Italia și lasă, în mare parte, comentarii pozitive.

Se pare că abilitatea de a îmbătrâni încet și cu demnitate a italienilor este stabilită la nivel genetic. Și dragostea față lucruri frumoase ale acestor femei se vede cu ochiul liber. Iar dacă ținem cont de faptul că speranța medie de viață a femeilor italiene este impresionanta vârstă de 86 de ani, atunci nu e surprinzător faptul că la 60 de ani se simt excelent.

Nu ne rămâne decât să admirăm aceste femei în Instagram și să reflectăm asupra realității din țara noastră. Oare când va veni momentul ca bătrânele noastre să poată nu doar să grădinărească, să dădăcească nepoții capricioși și să vândă verdețuri în piață, dar să se ocupe cu ceea ce le place și le inspiră. Și nu constă totul în bani.

Dacă în țara noastră, o astfel de bătrânică va apărea îmbrăcată într-o rochie drăguță și machiată, atunci oamenii din jur vor arăta cu degetul spre tâmplă și se vor șoșoti: ”Bunica a înnebunit!”. În general, ultima perioadă atitudinea noastră față de vârstnici este diprețuitoare. Și asta nu poate să nu întristeze.

Bătrânii merg gratuit în trasportul public – lipsiți-i de facilități, pentru că călătoresc fără sens de 5 ori pe zi. Pe bătrâni îi doare ceva și ei se adresează după ajutor medical – ce mai vor, așa e vârsta. Bătrânii nu au pe ce achita alimentele și medicamentele – de unde să luăm bani pentru pensii, trezoreria e goală…

Mai devreme sau mai târziu, fiecare dintre noi va fi în locul celor în vârstă, iar putere să luptăm cu sistemul instalat nu vom avea. Astfel, în loc să ne bucurăm de o bătrânețe decentă și lipsită de griji, vom fi nevoiți să trăim în sărăcie, așteptând în zadar ajutor.

Aveți grijă de dumneavoastră și de cei care vă înconjoară!