Prăjitura cu fulgi de cocos „Savoarea divină”!

Cu mult timp în urmă am primit această rețetă de la o prietenă din Germania. Prăjitura preparată după ea a devenit rapid una dintre preferatele noastre și este destul de populară și printre prietenii noștri. Se prepară ușor și gustul ei ne bucură de fiecare dată. Vă recomandăm să o pregătiți! Este incredibil de simplu!

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

-250 ml de chefir;

-100 g de zahăr;

-un ou;

-240 g de făină;

-o linguriță de praf de copt;

-un plic de zahăr vanilat;

-¼ linguriță de sare.

Pentru topping:

-100 g de fulgi de cocos;

-100-150 g de zahăr;

-200 ml de smântână dulce.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți aluatul: turnați chefirul într-un bol adânc. Adăugați zahărul tos, zahărul vanilat, sarea și oul. Amestecați cu telul până la omogenizare.

2.Adăugați făina cernută împreună cu praful de copt. Amestecați cu telul până veți obține un aluat omogen, fără cocoloașe.

3.Pregătiți topping-ul: amestecați fulgii de cocos și 100-150 g de zahăr (după gust).

4.Transferați aluatul într-o tavă rotundă, cu diametrul de 24 cm, tapetându-i în prealabil fundul cu hârtie de copt și ungându-i toată suprafața cu unt. Răspândiți-l uniform.

5.Răspândiții fulgii de cocos amestecați cu zahărul pe suprafața aluatului.

6.Introduceți tava în cuptorul preîncălzit până la 180°C și coaceți prăjitura pe parcursul a 30 minute. Ca să evitați arderea fulgilor de cocos, acoperiți tava cu folie de aluminiu după primele 15 minute de coacere. Verificați dacă este gata prin testul cu scobitoarea.

7.Scoateți prăjitura din cuptor și înțepați-o frecvent cu o frigare de lemn. Turnați smântâna dulce peste ea, cât timp este fierbinte. Lăsați-o să se pătrundă și să se răcească complet.

8.Apoi scoateți-o din tavă și transferați-o pe un platou.

9.Porționați și serviți prăjitura. Bucurați-vă de gustul ei deosebit!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!