Prăjitură germană cu mac și brânză dulce de vaci!

Dacă vă place macul și brânza dulce de vaci, atunci trebuie să încercați acest desert! Rețeta nu este complicată, prăjitura este destul de simplă pentru a o pregăti fără vreo ocazie specială! Are suficientă umplutură delicată și aromată fără prea mult aluat.

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

-90 gr de unt;

-80 gr de zahăr;

-190 gr de făină.

Pentru umplutură:

-50 gr de griș;

-200 gr de brânză de vaci;

-90 gr de zahăr;

-100 gr de mac;

-450 ml de lapte;

-60 gr de unt;

-1 ou.

MOD DE PREPARARE:

1.Într-o crăticioară, amestecați laptele rece cu unt, zahăr și mac. Aduceți compoziția până la punctul de fierbere la foc mediu și o amestecați bine.

2. Adăugați grișul în porții mici și amestecați intensiv cu telul. Lucrați treptat și fără grabă, ca să nu se formeze cocoloașe.

3. După ce încorporați grișul, mai amestecați o dată compoziția și o lăsați la o parte. Are nevoie de aproximativ 20 de minute să se răcească și să devină densă.

4. Într-un vas, amestecați brânza cu ou și un praf de sare. Pasați apoi compoziția cu blenderul vertical, până devine omogenă. Opțional, puteți adăugați puțin extract de vanilie.

5. Cerneți făina, adăugați unt rece tăiat bucăți mici sau dat prin răzătoarea mare, zahăr și sare. Dacă aveți un robot de bucătărie sau un tocător, folosiți-l.

6. Amestecați compoziția de brânză cu cea de mac, folosind blenderul vertical, până devine omogenă.

7. Tapetați forma cu hârtie de copt și transferați în ea jumătate sau puțin mai mult din aluatul firimituri. Îl aplatizați bine, cât să obțineți un blat.

8. Adăugați compoziția de brânză și presărați umplutura cu firimiturile rămase. Stratul superior nu trebuie aplatizat. Dați forma la cuptorul preîncălzit până la 180°C pentru 40-50 de minute.

9. Scoateți prăjitura din cuptor, o lăsați să se răcească în formă, apoi o dați al frigider pentru câteva ore. În caz contrar, prăjitura ar putea să nu-și mențină forma.

Scoateți prăjitura din formă și o puteți servi. A sosit momentul când puteți savura combinația de umplutură fină de mac și blat fraged. Desertul va fi pe placul dumneavoastră fără îndoială!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!