Produsele ajutătoare, care înmoaie carnea fibroasă, oferindu-i suculență și gust deosebit!

Deseori este necesară înmuierea rapidă a unei bucăți de carne fibroasă. De aceea, mulți oameni caută metode, prin care să transforme carnea dură de porc sau vită într-una moale și gustoasă. Chiar acum vă vom dezvălui ingredientele secrete, care permit acest lucru!

Dacă vi s-a întâmplat să cumpărați o bucată de carne bătrână și fibroasă de porc sau vită, nu vă întristați. Bineînțeles, nu o să puteți obține o friptură suculentă din asemenea carne, dar este destul de real să o transformați în tochitură sau mâncărică preparată la cuptor. În continuare vă vom povesti cum puteți salva situația!

Există o serie de produse ajutătoare, care sunt capabile să înmoaie chiar și cea mai fibroasă carne, oferindu-i suculență și gust deosebit.

CEAPA

Niciun fel de mâncare din carne nu este lipsit de ceapă și zeamă de ceapă. Puteți să tăiați ceapa în semiluni, să o tocați mărunt, să o treceți prin mașina de tocat carne sau chiar să o dați prin răzătoare, iar apoi să o amestecați cu carnea în proporție de 1:1 și să le lăsați să interacționeze pe parcursul câtorva ore, acoperindu-le cu o greutate.

MUȘTARUL

Acest produs este un partener excelent pentru carne! Muștarul (sub formă de pulbere sau sos lichid) nu numai înmoaie excelent fibrele din carne, ci și le adaugă o aromă picantă și o ușoară iuțeală. Pur și simplu ungeți bucata întreagă de carne cu muștar sau tăiați-o îndată în bucățele de dimensiunea necesară. Lăsați-le să interacționeze timp de 15-20 minute, după care prăjiți sau coaceți carnea.

SUCUL DE LĂMÂIE, RODIE SAU ANANAS

Toate aceste sucuri sunt emolienți excelenți. Dar, folosind o asemenea marinadă, străduiți-vă să nu țineți prea mult carnea în ea, ca să nu obțineți o bucată de cauciuc la sfârșit.

SARAMURA

Saramura de castraveți sau varză este o variantă excelentă! Ea oferă cărnii un gust ușor condimentat și, drept rezultat, nu va mai fi nevoie să o sărați.

APA MINERALĂ CARBOGAZOASĂ

Aceasta este metoda verificată de înmuiere a cărnii de la bucătarii experimentați. Cel mai bine ar fi să alegeți o apă minerală carbogazoasă cu proprietăți folositoare.

AMIDONUL

Încercați să înmuiați carnea fibroasă în apa, în care ați dizolvat amidon de cartofi. Veți fi surprinși de rezultat! Bucățelele suculente de carne cu crustă crocantă sunt garantate.

CHEFIRUL

Amestecați acest produs lactat cu mirodeniile dumneavoastră preferate. Turnați compoziția rezultată peste carne. Lăsați-o să se marineze pe parcursul câtorva ore.

SOSUL DE SOIA

Carnea marinată în sos de soia pe parcursul a 1-1.5 ore capătă moliciune, o culoare întunecată, intensă și note gustative caracteristice. Recomandăm!

Experimentând cu diverse marinade, veți alege neapărat varianta, care vă place cel mai mult. Și încă un aspect important din prepararea oricărui tip de carne: niciodată și în niciun fel de condiții nu sărați carnea în prealabil! Sarea scoate toată zeama din ea încă înainte de începerea prelucrării termice.

Spor la gătit!