Rețetă fără făină, pentru iubitorii de ciocolată – Tort de casă rapid și delicios, gata imediat

Tort cu gust intens de ciocolată – Rețetă fără făină – Pentru amatorii de ciocolată

Ingrediente necesare pentru pandișpan:

  • 6 ouă
  • 150 g ciocolată neagră 50%
  • 100 g zahăr
  • 1 lingură rasă pudră de cacao
  • 1 praf de sare

Ingrediente necesare pentru crema de ciocolată:

  • 300 g brânză dulce de vaci, cremoasă sau cremă de brânză
  • 300 g smântână fermentată sau iaurt natural, dens
  • 100 g zahăr pudră
  • 3 linguri rase pudră de cacao
  • 150 g ciocolată neagră 50%

Mod de preparare:

Topim ciocolata pe baie de aburi și o lăsăm deoparte, la temperatura camere.

Separăm albușurile de gălbenușuri. Transferăm albușurile într-un vas adânc și uscat. Adăugăm un praf de sare și începem să mixăm la viteză mică.

După ce se formează o spumă, adăugăm treptat 60 g de zahăr, mixând continuu.  După ce zahărul se topește, creștem treptat viteaza, până la maxim. Mixăm până obținem o spumă tare și lucioasă.

Separat, batem gălbenușurile împreună cu 40 g zahăr, la viteză maximă, până zahărul se topește complet. Compoziția trebuie să se deschidă la culoare și să-și mărească volumul de 2 ori aproximativ.

Cernem pudra de cacao în vasul cu gălbenușuri și mixăm până la omogenizare. Încorporăm și ciocolata topită. Adunăm compoziția de pe marginile vasului, amestecăm bine și la fundul vasului, după care începem să încorporăm treptat spuma de albușuri, în porții mici.

Notă: deoarece aluatul este foarte dens, primele 2 porții de albuș vor fi mai greu de încorporat. După ce aluatul devine elastic, adăugăm spuma în 2 tranșe și amestecăm cu mare grijă și rapid.

Tapetăm o tavă cu hârtie de copt și transferăm aluatul în ea. Coacem timp de 13-15 minute, la cuptorul preîncălzit la 180 de grade.

Scoatem pandișpanul din cuptor, îl transferăm pe grătar și îl lăsăm să se răcească până la temperatura camerei. Ulterior, tăiem în 4 blaturi.

Topim ciocolata pe baie de aburi și o lăsăm deoparte, la temperatura camerei. Cernem pudra de cacao în vasul cu brânză. Adăugăm și zahărul pudră, smântâna și mixăm la viteză medie. Încorporăm la final și ciocolata topită.

Punem primul blat pe platou de servire și fixăm inelul de patiserie cu hârtie de copt. Întindem un sfert din cremă deasupra. Continuăm să alternăm straturile, până se termină ingredientele. Ultimul strat va fi unul de cremă.

Notă: blaturile sunt delicate, așadar luați-le cu atenție, cu partea de jos.

Acoperim tortul cu folie alimentară și dăm la frigider peste noapte sau măcar pentru 2-3 ore.

A doua zi îndepărtăm inelul și folia și decorăm după plac.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

0 Comentarii

Citeşte şi: