Roșii conservate în propriul lor suc!

Astăzi vrem să vă oferim rețeta de conservare a roșiilor în propriul lor suc: cu sterilizare, fără oțet. Se prepară destul de ușor și este una dintre rețetele de bază, pe care trebuie să o cunoașteți, dacă vă place să umpleți cămara cu tot felul de conserve delicioase!

INGREDIENTE:

loading...

-3 kg de roșii mici, tari, la fel de coapte (preferabil, de dimensiuni aproximativ egale);

-2 kg de roșii mari, coapte;

-3 linguri rase de sare;

-2 linguri de zahăr.

MOD DE PREPARARE:

1.Spălați roșiile mici și, folosind o scobitoare, înțepați fiecare roșie în cel puțin 4 locuri (în cotor și în diferite locuri de pe suprafața ei). Astfel ele nu se vor crăpa, când vor fi acoperite cu sucul fierbinte.

loading...

2.Apoi așezați-le în borcanele sterilizate, umplând doar ¾ din volumul fiecăruia.

3.Spălați roșiile mari. Tăiați-le în bucăți și îndepărtați-le cotoarele. Apoi treceți-le prin storcătorul de roșii, ca să obțineți un suc pur, fără coji și semințe.

Dacă nu aveți storcător de roșii, fierbeți puțin roșiile tocate mărunt, după care treceți-le printr-o strecurătoare măruntă.

4.Turnați sucul de roșii într-o cratiță. Puneți-l pe foc mic și aduceți-l până la punctul de fierbere. Apoi adăugați sarea și zahărul în el. Amestecați.

5.Fierbeți sucul până când sarea și zahărul se vor dizolva complet, amestecând continuu. După aceasta gustați-l și, dacă este necesar, mai adăugați sare sau zahăr în el (după preferințele dumneavoastră). În acest caz aduceți-l încă o dată până la punctul de fierbere.

6.Turnați sucul fierbinte în borcanele cu roșii, umplându-le aproape complet.

7.Acoperiți borcanele cu capace sterilizate, fără să le închideți ermetic. Puneți-le într-o cratiță înaltă, tapetându-i în prealabil fundul cu o cârpă curată.

8.Turnați apă caldă, practic fierbinte, în cratiță, astfel încât aceasta să acopere ¾ din înălțimea borcanelor. Puneți cratița pe foc și sterilizați viitoarele conserve timp de 8-9 minute din momentul clocotirii apei.

9.Apoi scoateți-le din apă și închideți-le ermetic. Întoarceți-le cu capacele în jos și înveliți-le cu o pătură călduroasă până se vor răci complet.

10.Puneți-le la locul de păstrare: în pivniță sau la temperatura camerei (într-un loc întunecos).

Roșiile conservate în propriul lor suc reprezintă o gustare excelentă în timpul iernii. De asemenea, ele pot fi utilizate pentru prepararea diferitor feluri de mâncare, iar sucul din aceste conserve nici măcar nu poate fi comparat cu cel din comerț.

Doar priviți cât sunt de apetisante:

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!