RULADĂ RAPIDĂ FĂRĂ COACERE – BUNĂ, BUNĂ!

Aceasta prajitura se numara printre preferatele mele. Este usor de facut si nu necesita coacere. Este ideala pentru cei care nu au mult timp la dispozitie. Va prezentam mai jos reteta acestui delicios desert.

Ingrediente:

-1.5 kg biscuiti simpli
-300 ml lapte
-3 linguri cacao pudra
-85 gr unt
-10 gr zahar pudra

Pentru crema:

-20 gr unt
-350 gr nuca de cocos(fulgi de cocos care se gasesc in comert)
-230 gr zahar pudra
-3 plicuri zahar vanilat

Pentru décor:

-2 linguri fulgi de nuca de cocos

Mod de preparare:

Biscuitii se rup in bucati. Zaharul, laptele, untul si pudra de cacao se fierb si se lasa la racit intr-un vas mai mare. Se adauga biscuitii sfaramati si se framanta bine. Se intinde o folie de alimentara pe masa si se presara nunca de cocos. Separat se amesteca nuca de cocos cu untul, zaharul vanilat si zaharul pudra pana devine o crema pufoasa.

Pentru ca crema sa nu se taie se adauga o lingurita de lapte clocotit peste unt, apoi se adauga zaharul pudra. Se amesteca bine pana nu se mai simte zaharul, apoi se adauga zaharul vanilat si nuca de cocos. Intindeti aluatul de biscuiti pe folia de alimentara intr-un strat uniform si apoi intindeti crema de cocos. Rulati bine si da-ti la frigider pentru 2-3 ore. Cand o desfaceti din folia alimentara puteti sa mai presarati nuca de cocos. Speram sa va placa. Pofta buna!

 

Cocosul consumat regulat, datorită conţinutului de substanţe minerale (în primul rând calciu, magnesiu, zinc, seleniu şi fier) ajută la învingerea oboselii, a extenuării.

Are un conţinut bogat în fibre, ameliorand digestia şi totodata fiind un antidot eficient în cazul unor boli intestinale. Deoarece în afară de acestea conţine şi acid gras nesaturat în cantitate însemnată, consumul regulat de cocos reduce şansa de apariţie a bolilor de inimă. Are şi efect purgativ, diuretic respectiv de curăţare a sîngelui. Are si efect antivira si antibacterian. Este un bun tonic si revitalizant, va scapa de oboseala si se recomanda in stari de rau insotite de lipsa de vitalitate sau in convalescenta.

Imbunatateste si echilibreaza absortia calciului si magneziului si este recomandat a fi folosit pentru dezvoltarea sanatoasa a oaselor si a dintilor, dar si impotriva efectelor osteoporozei.

Boabele de cacao sunt semintele arborelui Theobroma cacao, originar din America Centrala si de Sud.

Boabele de cacao nu au continut de zahar, insa sunt o sursa excelenta de proteine, grasimi, carbohidrati, fibre, fier, calciu, magneziu, vitaminele B, C si E. Continutul foarte ridicat de magneziu din boabele de cacao maresc puterea muschiului cardiac, descresc coagularea sangelui, regularizeaza tensiunea arteriala si reduce formarea cheagurilor de sange si aparitia atacurilor cerebrale. Magneziul ridica nivelul de alcalinitate din corp, ceea ce ajuta la detoxifiere.
Cacaoa in stare cruda are de 4 ori mai multi antioxidanti decat ciocolata neagra si de 20 ori mai multi decat afinele.

Boabele de cacao mai contin serotonina, triptofan, anandamida, dopamina, PEA – adica toti acei hormoni care au un efect pozitiv asupra chimiei creierului nostru pentru ca permit circulatia mai mare de serotonina si alti neurotransmitatori in creier.

Triptofanul este un aminoacid antidepresiv si joaca un rol important in productia de serotonina, un neurotransmitator anti-stres care reduce anxietatea si ne sporeste rezistenta la stres.

Dintre toate felurile de hrana naturala din cate exista, boabele de cacao au cea mai mare concentratie de antioxidanti, relevati in studii medicale ca fiind foarte stabili si usor de preluat de organismul uman, ei ajungand la celulele tinta in maximum 30 de minute.

1 Comentariu

  1. Niculae Jeni

    La crema 200 g unt .Cine a făcut-o sa zică dacă se merita .

Citeşte şi: