Scrumbie semi-sărată în ulei (varianta rapidă)!

Scrumbia se sărează în 12 ore și iese foarte fină și delicioasă. Nu lasă pe nimeni indiferent! Încercați să o pregătiți! Uleiul rămas după preparare poate fi folosit pentru pregătirea următoarei porții de pește semi-sărat!

INGREDIENTE:

loading...

-2 scrumbii (sau macrouri);

loading...

-3 cepe;

-sare;

-foi de dafin;

-boabe de piper negru și ienibahar;

-ulei rafinat de floarea-soarelui.

MOD DE PREPARARE:

1.Spălați peștii decongelați incomplet și tăiați-i în bucățele cu lățimea de 2.5-3 cm. Inițial nu trebuie să-i curățați! Când peștele este încă înghețat, bucățelele ies netede și frumoase.

2.Apoi curățați-le de măruntaie și pielița neagră din interior. Acest proces este foarte ușor, deoarece ele sunt parțial congelate!

3.Tăiați cepele sub formă de rondele.

4.Ca să sărăm scrumbia, noi am folosit un recipient de plastic, cu dimensiunile de 25 x 15 cm și înălțimea de 7 cm (în el încap 2 pești mari). Răspândiți jumătate din rondelele de ceapă pe fundul vasului, separându-le foițele.

5.Adăugați o linguriță rasă de sare, 2 foi de dafin, câteva boabe de piper negru și ienibahar (după gust).

6.Așezați bucățile de scrumbie pe „patul” de ceapă. Adăugați încă 2 foi de dafin, câteva boabe de piper negru și ienibahar. Presărați peștele cu aproximativ o lingură de sare.

7.Acoperiți peștele cu ceapa rămasă.

8.Apoi umpleți recipientul cu ulei rafinat de floarea-soarelui, astfel încât să acoperiți toată scrumbia (noi am avut nevoie de 600-700 ml).

9.Presărați stratul superior de ceapă cu puțină sare. Adăugați încă o foaie de dafin și câteva boabe de piper negru și ienibahar.

10.Acoperiți compact recipientul cu capacul său. Dați-l la frigider peste noapte.

11.Serviți scrumbia semi-sărată.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!