Ştevia, buruiana banala care ne întinereşte organismul şi combate stresul oxidativ. Cum se foloseste corect

Specialiştii spun că ştevia este unul dintre mijloacele naturale cele mai bune pentru a curăţa şi vindeca organismul de toxine. Este de preferat să se consume crudă, sub formă de salată, pentru a beneficia de valoarea integrală a nutrienţilor.

“Ştevia are marea calitate de a proteja pancreasul, ficatul şi colonul, împiedicând obezitatea. De asemenea, este un bun detoxifiant, întinerind organismul şi eliminând surplusul de lichide din tesutul adipos. Vitaminele A,C şi K, precum şi mineralele potasiu, fosfor, magneziu, calciu, fier, zinc, conţinute de stevie, remineralizează organismul, prevenind instalarea asteniei de primăvară.

De asemenea, ştevia conţine antioxidantul kampferol, care este anticancerigen şi reduce în special riscul de cancer pancreatic”, explică Marina Grigore, specialist în apifitoterapie.
Scade nivelul zahărului din sânge Ştevia conţine substanţe dulci (glicozide) care nu sunt metabolizate de organismul uman, fiind astfel eliminate fără ca vreo calorie să fie absorbită.

Scade nivelul de zahăr din sânge

Este un aliment vegetal cu o impresionantă reputaţie de vindecător pentru organism. Nu numai că nu măreşte nivelul zahărului din sânge, ba chiar determină scăderea acestuia dacă este prea mare. Conform unui studiu al oamenilor de ştiinţă americani publicat în Journal of Medicinal Plant Research, s-a descoperit că ştevia acţionează ca un diuretic natural, ajutând organismul să scape de fluidele în exces, scade oboseala mentală şi fizică, armonizează digestia, regleaza presiunea sângelui şi ajută la pierderea în greutate.

De ce e bine să mânânci ştevie:

Combate obezitatea. Se spune că pigmenţii şteviei au un puternic rol în reglarea greutăţii corporale. Pentru a obţine efectele dorite, se recomandă consumul a 70 gr. de frunze crude de ştevie, sub formă de salată în care se poate adăuga puţin ulei de masline şi câţiva stropi de lămâie. Este important ca înainte şi după masă să nu se consume fluide pentru că lipsa lor favorizează digestia acestei plante.

Are puternic efect antibacterian. Potrivit unor studii realizate de japonezi la Şcoala de Stomatologie din Hiroshima, ştevia impiedică dezvoltarea bacteriilor dentare, luptă împotriva cariilor şi a afecţiunilor dentare.

Favorizează digestia. Ştevia stimulează tranzitul gastro-intestinal, ajută la eliminarea reziduurilor alimentare, stimulează eliminarea bilei şi favorizează digestia.

Vindecă anemia. Ştevia are un conţinut bogat de fier şi ajută organismul să se revigoreze şi să se mineralizeze astfel încât să scape de anemii.

Întinereşte organismul. Datorită pigmenţilor, vitaminelor şi mineralelor sale, ştevia ajută la întinerirea şi revigorarea organismului şi combate stresul oxidativ.
Creşte imunitatea. Datorită conţinutului sau de vitamine şi minerale, ştevia stimulează sistemul imunitar.

قالب وردپرس