Șuncă presată de pui — un aperitiv excelent, de dragul căruia veți renunța la mezelurile din comerț!

Astăzi vă propunem să pregătiți șuncă presată de pui, care poate să înlocuiască cu succes mezelurile din comerț. Participarea dumneavoastră directă la procesul de preparare se rezumă la doar 10-15 minute. Drept rezultat, minunata și delicioasa șuncă de pui va decora masa dumneavoastră de sărbătoare!

INGREDIENTE:

-1 kg de pulpe superioare de pui (pulpele superioare de pui sunt ideale pentru această rețetă, dar puteți să utilizați și pulpele inferioare sau pieptul de pui);

-o linguriță de sare;

-piper negru măcinat — după gust;

-o linguriță de boia de ardei dulce;

-½ linguriță de cimbru;

-½ linguriță de usturoi granulat.

MOD DE PREPARARE:

1.Dezosați carnea. Noi am folosit-o cu tot cu piele, dar, dacă doriți, puteți să o îndepărtați. Tăiați carnea în bucățele aleatorii.

2.Asezonați-o cu sare, piper negru măcinat, boia de ardei dulce, cimbru și usturoi granulat. Amestecați foarte bine, răspândind condimentele pe toate bucățelele de carne.

3.Întindeți o bucată de folie de aluminiu. Puneți carnea pregătită lângă una dintre marginile ei lungi. Apoi rulați-o sub formă de rulou. Nu economisiți folia: carnea trebuie să fie împachetată foarte bine, ca să nu extravazeze zeama din ea (înveliți-o în 2-3 straturi).

4.Așezați ruloul de carne pe o tavă. Introduceți-o în cuptorul preîncălzit până la 180°C (fără convecție), așezându-o pe raftul mijlociu și coaceți ruloul pe parcursul a 80 minute.

5.Scoateți-l din cuptor și puneți o greutate pe suprafața lui. Noi am folosit un tocător și un borcan cu 1 kg de mălai. Dați-l la frigider pentru 6-8 ore (preferabil, peste noapte).

După cum vedeți, participarea dumneavoastră directă la prepararea șuncii presate de pui este minimă. Dar, drept rezultat, veți obține un deliciu natural, care nu lasă pe nimeni indiferent! Ceea ce trebuie pe masa festivă!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!