Tinctura de iasomie, un elixir cu putere vindecatoare uimitoare

Faimosul farmacist Ion Bobaru ne arata cat de usor putem prepara acasa acest puternic elixir vindecator
Renumita tinctură din iasomie se gaseste la loc de cinste în toate magazinele naturiste respectabile, insa renumitul farmacist Ion Bobaru ne arata ce usor se prepara acasă avand si avantajul ca tinctura proaspata are efect terapeutic mai puternic. Florile de iasomie conţin acid salicitic, ulei eteric, acetat benzilic, alcool benzilic, linalcool, indol şi iasmon. Toti acesti compusi fac ca tinctura de iasomie sa aiba o putere vindecatoare absolut remarcabila.

tinctura de iasomie

loading...

Tinctura de iasomie – proprietati si beneficii

Celebrul farmacist Ion Bobaru recomanda folosirea tincturii de iasomie pentru afectiuni ale aparatului circulator periferic – sindromul picioarelor obosite, guta, boli ale aparatului respirator (însoțite de tuse spastică), boli neurologice, afectiuni alergice la nivelul cailor respiratorii, stari de anxietate si altele. Modul de folosire, dozajul corect si indicatiile farmacistului pentru fiecare din acestea este descris in detaliu mai jos.

“Iasomia normalizează circulaţia, reduce permeabilitatea şi fragilitatea capilarelor şi scade riscul apariţiei unor cheaguri de sânge. Planta este utilă pentru ameliorarea edemelor, bolilor cardiace , dar şi pentru subţierea sângelui”, spune si specialistul in fitoterapie Elena Badea. Cantitatea importanta de acid salicitic si flavonidele din compoziţia iasomiei fac ca aceasta planta sa aiba efecte foarte benefice asupra sistemului circulator al organismului uman dar si efect analgezic și calmant general al durerilor. În plus iasomia stimulează transpiraţia şi măreşte secreţia acidă a stomacului, ceaiul de iasomie fiind foarte util pentru tratarea sau ameliorarea multor afectiune precum gastritele hipoacide, răceli, febră, cefalee, migrene si dureri articulare.

Ca o consecinţă a faptului că are în compoziţie precursori ai salicinei, iasomia are proprietăţi antitermice (scade eficient temperatura), antiinflamatorii generale, antiagregante palchetare şi antivirale.

loading...

Tinctura de iasomie – modul de preparare

Ingrediente pentru prepararea tincturii: 20 grame frunze sau flori de iasomie maruntite groscior si 100 ml alcool alimentar sau vodka de buna calitate.

Preparare tinctura de iasomie:Iasomia se lasa la macerat in alcool(vodka) pentru 8-10 zile intr-un recient la loc intunecat. Aveti grija sa agitati recipientul de 3-4 ori in fiecare zi. Cand este gata se filtreaza prin tifon, dupa care elixirul se lasa la decantat in frigider, timp de 6 zile, pentru o deplina limpezire. Se pune partea lim­pe­de intr-un alt fla­con, indepartandu-se reziduurile de­puse pe fundul vasului. Se pastreaza in flacoane de sticla prevazute cu dop-pipeta si depozitate intr-un loc racoros si fara lumina. Termenul de valabilitate al tincturii din iasomie este de doi ani de la data prepararii insa pentru efecte maxime este bine sa o preparati proaspat in fiecare an dupa ce se culege iasomia. Daca se observa depuneri pe perioada pastrarii, se agita flaconul inainte de utilizare.

Tinctura de iasomie: modul de utilizare si indicatiile terapeutice

Renumitul farmacist roman Ion Bobaru ne sfatuieste cum sa folosim corect tinctura din iasomie in dozaj optim pentru fiecare dintre afectiunile ce pot fi tratate cu acest elixir.
Pentru bolile aparatului circulator perifericsindromul picioarelor obosite: Se iau cate 30 de picaturi din tinctura de iasomie, de 3 ori pe zi, adaugate intr-o cana cu ceai din frunze de saschiu.

Elixirul are si efecte trofice asupra sistemului nervos central: Tinctura se administreaza tot in dozaj de 30 de picaturi pe zi, adaugate intr-o cana cu ceai de tei; se utilizeaza la fel si in cazul cefaleelor si migrenelor.

Pentru cazuri de guta tinctura din flori de iasomie se utilizeaza in acelasi dozaj, dar adaugata intr-o cana cu ceai din coaja de salcie.

Afectiuni alergice la nivelul cailor respiratorii: se iau 30 de picaturi de tinctura de 3 ori pe zi, adaugate intr-o cana cu ceai de musetel, salvie sau coada soricelului.

Tinctura din flori de iasomie este eficienta si in tratarea anxietatii. In momentele de criza se iau cate 10 picaturi diluate in 50ml de apa sau ceai de tei, de doua ori pe zi, timp de doua saptamani.

Contraindicatiile tincturii de iasomie

Tinctura de iasomie este contraindicata femeilor insarcinate sau aflate in perioada alaptarii. In unele cazuri izolate poate cauza reactii alergice si din acest motiv este indicata consultarea unui medic inainte de incepere unui tratament cu tinctura din flori sau frunze de iasomie.