Ţine un căţel de usturoi sub pernă toată noaptea! Te vei trezi mult mai odihnit şi energic

Este considerat un ingredient indispensabil în prepararea multor mâncăruri, căci le dă un gust aparte. Cu toate acestea, usturoiul este recunoscut pentru beneficiile pe care le are asupra sănătăţii. Motiv pentru care este consumat regulat şi, mai mult decât atât, este ţinut sub pernă noapte de noapte.

De ce e bine să mănânci regulat usturoi

Leguma conţine carbohidraţi şi proteine care îmbunătăţesc performanţele fizice şi mentale. În plus, usturoiul este bogat în vitamine,precum complexul B,şi minerale esenţiale, cum sunt sodiul, potasiul şi magneziul.

Cu toate acestea,principalul său avantaj este atribuit concentraţiei sale ridicate de compuşi sulfuroşi,cum este alicina. Astfel,în urma consumului de usturoi se tratează diferite tipuri de infecţii şi probleme respiratorii. Antioxidanţii şi substanţele antiinflamatoare care se găsesc în usturoi fac din această legumă un aliat puternic pentru sănătatea cardiovasculară.

Mâncând usuturoi îmbunătăţeşti elasticitatea arterelor,reduci excesul de colesterol şi reglezi nivelul tensiunii arteriale. De asemenea,se îmbunătăţeşte fluxul sangvin şi ajuţi la prevenirea îmbătrânirii premature. Este un diuretic natural care combate retenţia de lichide şi inflamaţia din ţesuturi. Mai mult decât atât,cei care mănâncă regulat usturoiau mari şanse să piardă în greutate mai uşor decât cei care nu o fac.

La ce te ajută dacă dormi cu usturoi sub pernă

Se spune că cei care adoptă acest ritual dorm mult mai bine,căci muşchii se relaxează datorită concentraţiei ridicate de zinc din usturoi,pe care o aspirăm. Pe lângă asta,dacă dormi ţinând un căţel de usturoi sub pernă ai mai multă energie dimineaţa,pentru a-ţi duce la capăt responsabilităţile zilnice. În plus,gripa,raceală şi tusea stau la distanţă de tine.

De asemenea,usturoiul este foarte eficient în atragerea energiilor pozitive. Vechile civilizaţii credeau că usturoiul are puteri magice,alungând spiritele rele şi atrăgându-le pe cele bune.

0 Comentarii

Citeşte şi: