Tipurile in care se impart durerile de cap si care sunt semnele de luat in considerare

Durerile de cap sunt una dintre cele mai comune probleme de sanatate de care ne lovim din cand in cand. De la usoare si pana la puternice, apar si dispar fara sa ne dam seama.

Unele dintre cele mai comune simptome care apar pe langa durerea de cap sunt tensiunea, stresul, lipsa de somn si deshidratarea. Durerile de cap pot fi adesea foarte persistente si ar putea fi legate de o problema de sanatate mult mai ampla si complicata, motiv pentru care este bine sa intelegem care sunt atat cauzele cat si simptomele pentru a le putea trata corect.

Tipuri de durere de cap

Bazat pe simptome si cauzele durerii de cap, putem sa le plasam in 4 categorii mari:

Migrene

Grup de dureri

Dureri cauzate de tensiune

Dureri cauzate de sinusuri

Majoritatea durerilor de cap dispar de la sine dupa cateva ore, sau probabil o zi, dar trebuie neaparat sa mergi sa vizitezi un medic specialist in cazul in care apar urmatoarele semne: Durerea de cap dureaza mai mult de cateva zile, este acompaniata de furnicaturi si senzatii de gadilat in maini sau picioare, o durere de cap rezultata din urma unei lovituri la cap sau o durere de cap serioasa acompaniata de gat intepenit, varsaturi si sensibilitate extrema la lumina.

Nu neglijati simptomele mentionate mai sus si in cazul aparitiei unuia sau a mai multor dintre semnele mentionate, vizitati imediat un medic specialist.

Speram ca acest articol sa va fie util si sa-l impartasiti cu prietenii si cu familia dumneavoastra!

Sursa: http://www.healthylifeidea.com/symptoms-that-cause-headaches-can-be-different-check-it-yours/