Toată lumea iubeşte această melodie fermecătoare, dar într-un asemenea duet – te copleşeşte!

Marii artişti ai lumii au trecut prin foarte multe încercări în cariera lor artistică, au depăşit critici şi bariere, dar nu au cedat niciodată pentru că au avut alături oameni care i-au susţinut şi le-au dat încredere să meargă mai departe. Este şi cazul minunatei cântăreţe Celine Dion care a ajutat mulţi tineri aspiranţi să progreseze şi să urce tot mai sus pe scara vieţii.

Celine Dion, faimoasa interpretă de muzică pop originară din Canada, s-a născut într-o familie numeroasă ce avea o situaţie financiară destul de precară, dar soarta i-a surâs atunci când mulţi ani mai târziu l-a cunoscut pe René Angelil, cel care i-a devenit şi soţ. Acesta şi-a ipotecat casa pe care o deţinea pentru a o ajuta pe Celine să îşi lanseze primul album intitulat „Union”, care de altfel i-a adus şi celebritatea.

Odată ce a ajuns să fie cea mai bine vândută cântăreaţă a tuturor timpurilor, colaborările de succes au venit pe bandă rulantă. Una dintre aceste colaborări a fost cea cu faimosul tenor italian Andrea Bocelli alături de care a înregistrat piesa „The Prayer”, ce a obţinut numeroase premii.
Această colaborare este şi subiectul principal al discursului pe care Celine Dion îl ţine pe scena Teatrului Wiltern din Los Angeles. Cu ceva timp în urmă artista trebuia să cânte piesa „The prayer” pe scena premiilor Grammy, alături de David Foster, ce dirija o orchestră impresionantă şi de Andrea Bocelli, însă renumitul tenor nu a putut să fie prezent la repetiţii. Neavând prea multe alternative, David Foster îi propune divei să repete alături de un tânăr talentat de 17 ani pe care îl cunoştea, lucru care iniţial nu a încântat-o prea tare pentru că era greu de crezut că un copil poate să suplinească vocea marelui maestru italian.

După câteva discuţii acest lucru a fost acceptat, iar pe scenă a apărut un tânăr cu păr cârlionţat şi ochi mari care tremura de emoţii, dar care a făcut faţă cu brio acelor repetiţii demonstrându-şi talentul. Acel copil de altădată a fost invitat apoi pe scenă alături de Celine Dion pentru a interpreta din nou această piesă remarcabilă. Copilul de ieri şi bărbatul de astăzi este nimeni altul decât Josh Groban, un renumit cantautor american asupra căruia şi-a pus foarte mult amprenta Celine Dion, cea care a crezut în el din prima zi în care a cântat alături de ea.

Intrarea lui Josh pe scenă a fost aplaudată îndelung de public, semn că munca lui nu a fost în zadar şi deja toată lumea îl apreciază pentru muzica sa! Întreaga interpretare a avut o încărcătură emoţională copleşitoare care a atins sufletul fiecărui om prezent în sală. Vocile lor puternice s-au îmbinat într-un mod maiestuos, creând un moment înălţător.

Nu putem să nu remarcăm asemănarea izbitoare a vocii lui Josh cu cea a lui Andrea Bocelli. Se pare că acel copil care a reuşise pe scena premiilor Grammy să rivalizeze cu marele cântăreţ de operă, nu a încetat să îi studieze stilul şi să împrumute câte puţin din bagajul său muzical! Este cu siguranţă o reprezentaţie desăvârşită care te îndeamnă să o revezi iar şi iar, retrăind de fiecare dată aceleaşi emoţii incredibile. După ce această interpretare ia sfârşit, aplauzele inundă sala acestui măreţ teatru.

Josh ţine neapărat să îi mulţumească lui Celine Dion pentru că a avut încredere în el şi că l-a dirijat pe parcursul carierei sale artistice, recunoscând sfios cât este de emoţionat de fiecare dată când cântă alături de aceasta.

0 Comentarii

Citeşte şi: