Toate oasele mici din caras se vor topi, dacă îl veți prepara în acest fel!

Peștii de râu sunt foarte apreciați de bucătarii profesioniști, datorită gustului intens și aromei lor bogate. De aceea, carasul obișnuit ar fi un oaspete dorit în lista lor de ingrediente. Deși conține multe oase mici, nu trebuie să vă fie frică să-l cumpărați și să-l gătiți. În continuare vă vom descrie un mod interesat de preparare a carasului, prin intermediul căruia puteți să scăpați de toate oasele mici, fără să filetați peștii.

INGREDIENTE:

loading...

-5 carași;

-jumătate de lămâie;

-100 g de pesmet;

-sare, piper negru măcinat — după gust;

-ulei de floarea-soarelui — după gust;

-verdeață — după gust.

loading...

MOD DE PREPARARE:

1.Spălați peștii. Curățați-i de solzi și măruntaie.

2.Apoi urmează cel mai important pas: realizați secțiuni profunde pe toată suprafața peștilor (pe ambele fețe). Ele pot fi intersectate (sub formă de romburi) sau paralele, dar neapărat profunde, până la coloana vertebrală. Această manevră va permite coacerea și topirea oaselor mici.

3.Tăvăliți fiecare pește prin pesmet.

4.Scuturați excesul de pe el și puneți-l în tigaia cu ulei foarte încins. Prăjiți-l timp de câte 5-7 minute pe fiecare parte.

5.Serviți carașii prăjiți în pesmet, stropindu-i cu suc de lămâie sau pur și simplu cu feliuțe de lămâie. Dacă doriți, presărați-i cu verdeață mărunțită (de exemplu, ceapă verde).

Când veți realiza secțiunile pe suprafața peștilor, veți putea auzi pocnituri ușoare, iar după prăjire sau coacere veți fi nevoiți să alegeți doar coastele și coloana vertebrală din ei. Mulți oameni nu știu despre acest aspect și, bineînțeles, nu reușesc să gătească corect carasul. Acum și dumneavoastră cunoașteți acest truc culinar folositor și o rețetă reușită. Împărtășiți-ne impresiile voastre prin comentarii!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!