Tort de ciocolată fără făină și fără unt care se gătește în 20 de minute!

O rețetă de tort la ceai care va fi gata în 20 de minute și o poate pregăti chiar și un începătător neîndemânatic! Blatul puhav și subțire se potirvește ideal cu crema de brânză!

INGREDIENTE:

Pentru blat:

-4 ouă;

-90 g de zahăr;

-100 g de nuci zdrobite;

-2 linguri de amidon de porumb;

-2 linguri de cacao praf;

Pentru cremă:

-200 g de brânză de vaci;

-300 g de lapte condensat caramelizat.

MOD DE PREPARARE:

1.Pentru început separați albușurile de gălbenuș. Începeți a mixa albușurile cu un praf de sare la viteză mică. Adăugând zahărul măriți treptat viteza până veți obține vârfuri stabile. După aceea adăugați gălbenușurile unul câte unul.

2. După ce ați adăugat toate gălbenușurile, adăugați nucile zdrobite, amidonul de porumb și praful de cacao. Amestecați cu o spatulă cu mișrări lente de jos în sus până veți obține un aluat omogen și fluid.

3. Ungeți o tavă de copt cu ulei și tapetați cu hârtie de copt. Transferați aluatul în tavă și cu o spatulă distribuiți pe toată suprafața. Dați la cuptor.

4. Coaceți în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 15 minute. Țineți cont de parametrii cuptorului Dstră, deoarece blatul este subțire și timpul de coacere poate varia. Scoateți tava din cuptor și lăsați să se răcească. Între timp pregătiți crema care constă doar din două ingrediente. Într-un bol adăugați brânza de vaci și 230 g de lapte condensat caramelizat. Deoarece noi folosim brânză puțin uscată vom folosi blender manual. Pasați amestecul până veți obține o cremă uniformă de o culoare maro deschis.

5. La dorință puteți adăuga praf de cacao. În acest caz crema își va schimba culoarea într-o culoare mai închisă.

6. După ce blatul s-a răcit un pic, înlăturați hârtia de copt și tăiați marginile cu grosimea de 0,5-1 cm (ea ne va servi ca pesmet de biscuit). Tăiați blatul în 3 părți egale.

7. Pe o tavă de servit așezați primul blat de biscuit și insiropați (în cazul nostru noi am insiropat cu lapte condensat caramelizat dizolvat în apă. Dstră alegeți siropul pe care îl preferați mai mult, aici nu contează ce sirop veți folosi).

8. Ungeți cu 1/3 din cantitatea de cremă distribuind-o pe toată suprafața blatului.

9. Acoperiți cu al doilea blat, îl insiropați și ungeți cu cremă. La final acoperiți cu ultimul strat insiropat cu sirop și uns cu cremă de jur împrejur. Într-o pungă de patiserie transferați 70 g de lapte condensat și cu mișcări haotice desenați niște linii pe suprafața tortei.

10. Marginile biscuitului le fărâmițați în blender până obțineți firimituri. Marginile tortului uns cu cremă le tapetați cu firimituri. Dați la firgider pentru câteva ore.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

0 Comentarii

Citeşte şi: