Tort pregătit la tigaie cu cremă de smântână (fără coacere și fără biscuiți)!

Cu această rețetă de tort rapid se va descurca orice gospodină începătoare. Nu e nevoie să coaceți nimic, doar pregătiți aluatul și prăjiți blaturile pe tigaie, totul este simplu și rapid. Tortul are un gust minunat și nimeni nu va ghici că l-ați pregătit atât de repede. Notați această rețetă pentru că, credem noi, vă va veni în ajutor nu o singură dată!

INGREDIENTE:

-350 gr de făină;

-1 ou;

-380 gr lapte condensat (1 cutie);

-1 praf de sare;

-1½ linguriță de praf de copt.

Pentru cremă:

-500 gr de smântână fermentată 20%;

-200 gr de zahăr sau zahăr pudră;

-vanilie sau zahăr vanilat – opțional.

MOD DE PREPARARE:

1.Bateți oul cu un praf de sare.

2.Amestecați laptele condensat și amestecați, până la omogenizare.

3.Cerneți făina direct în vas, adăugați praful de copt și frământați un aluat moale, dar nelipicios. Încorporați făina treptat, deoarece puteți avea nevoie de o cantitatea mai mică sau mai mare. Dacă veți adăuga prea multă făină, tortul nu va fi atât de fin.

4.Împărțiți aluatul în 8-10 părți, presărați fiecare bucată cu puțină făină și întindeți blaturi cu grosimea de 3 mm și de mărimea platoului.

5.Rumeniți blaturile pe tigaia fără ulei la foc mediu timp de 1 minut pe fiecare parte.

6.Tăiați marginile cu ajutorul platoului (20 cm) și lăsați blaturile să se răcească. Mărunțiți resturile cu ajutorul blenderului.

7.Pregătiți crema. Amestecați smântâna cu zahăr pudră. Puteți folosi orice altă cremă lichidă. Pentru acest tort nu se potrivesc cremele dense, cum ar fi de unt sau de brânză, deoarece tortul nu se va îmbiba și va fi tare.

8.Montați tortul. Adăugați puțină cremă la baza platoului de servire, apoi adăugați blaturile pe rând, acoperindu-le cu cremă.

9.Îmbrăcați tortul în cremă, îl acoperiți cu firimituri, îl lăsați la temperatura camerei timp de 1-1,5 ore, apoi îl dați la frigider pentru câteva ore.

Moale și delicat, acest tort va reuși să vă încânte papilele gustative.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!