Tu ai auzit vreodata de Surimi? Afla mai multe detalii despre acesta in articol

Surimi este un ingredient alimentar originar din Japonia cu mai multe secole in urma, format din proteine de peste de regula dintr-un soi mai ieftin.

Carnea este fiarta, macinata si amestecata cu diverse substante care ii ofera consistenta iar apoi este modelata in forme de picioare de crab ori de fructe de mare, care daca ar fi adevarate ar fi foarte scumpe. Surimi are proprietati de gelifiere excelente, astfel incat poate capata cu usurinta diverse forme.

Aceasta tehnica de preparare s-a dezvoltat in Japonia in 1974-1975, reprezentand piatra de temelie pentru globalizarea de surimi. SUA  a inceput fabricarea de surimi “crabstick” in anul 1981, avand in momentul actual pe piata o productie de aproximativ 200 de milioane de lire sterline.

Se poate prepara din orice fel de peste, insa cel mai des se utilizeaza Alaska Pollock si Pacific Merlan. Cel mai apreciat datorita caracteristicilor nutritionale este Alaska Pollock, fiind un peste care inoata in ape pure.

Pentru un kilogram de surimi sunt necesare 5 kilograme de peste. Un surimi de buna calitate este inodor, avand o culoare alb-crem. Pentru a il obtine este esential ca pestele utilizat sa fie proaspat si sa se foloseasca cele mai bune parti ale acestuia.

Acesta contine sau cel putin ar trebui sa contina circa 40-45% carne de peste, incluzand printre ingrediente si apa, agenti de ingrosare, zahar, sare, ulei, arome, vin de orez si aditivi sub forma agentilor de umezire.

Speram ca acest articol sa va fie util si sa-l impartasiti cu prietenii si cu familia dumneavoastra!