Tu știai de ce găsești vată în tubul de medicamente?

M-am întrebat de multe ori, oare care este motivul pentru care găsesc o bucată de vată în tubul de medicamente? Voi nu v-ați gândit niciodată? Cum deschizi recipientul, cum găsești deasupra un mic șomoldoc de vată. Ce să fie, ce să fie?

Pentru a înțelege care este rolul acestei bucăți de vată, ar trebui să călătorim puțin în timp și să aflăm istoria ei.

Cât de departe? Cam prin anul 1900. Atunci a fost momentul când compania de medicamente Bayer a început să producă o cantitate mare de medicamente, pe care trebuia să le protejeze cumva. În acele vremuri, pastilele se păteau sfărâmița foarte ușor și astfel oamenii ajungeau să nu ia doza potrivită. Ori luau mai mult ori mai puțin, în orice caz, nu o cantitate bună! Astfel, au hotărât ca pentru siguranța oamenilor, să se protejeze pastilele, introducând, în tub, o bucată de vată. Era cea mai simplă și cea mai ieftină variantă. Compania Bayer a continuat să pună vată în tuburile de medicamente, până în anul 1999.

Chiar și în zilele noastre, anumite companii continuă să introducă vată în tubul de medicamentele, pentru a menține pastilele intacte. Totuși, oamenii cred că acea bucată de vată este introdusă pentru a menține prospețimea medicamentelor, însă acest lucru nu s-a demonstrat până acum.

Experții sunt de părere că acea vată trebuie scoasă imediat din tub, aceasta fiind singura formă prin care medicamentele rămân în forma inițială.

قالب وردپرس