Uleiul de oregano: un aliat puternic în medicina alternativă

 

Uleiul de oregano este unul dintre cele mai eficiente antibiotice naturale cunoscute de omenire. Extras din planta cu același nume, acest ulei unic face minuni pentru sănătate.

Uleiul de oregano conține de 3 ori mai mulți antioxidanți decât afinele și de 8 ori mai mulți decât merele, motiv pentru care el întărește sistemul imunitar. Totuși, acest ulei miraculos are mai multe proprietăți medicinale. Datorită proprietăților sale antibacteriene, antiseptice, antivirale și antifungice, uleiul de oregano este eficient în tratarea inflamațiilor și înlăturarea durerilor.

În trecut, oamenii tratau problemele tractului digestiv și ale sistemului respirator cu frunze de oregano și timp de mai multe secole, el a fost folosit în Grecia Antică, unde „oregano” însemna „bucuria muntelui”.

Beneficiile consumului uleiului de oregano

  • Uleiul de oregano este o sursă excelentă de vitamina A și C , magneziu, potasiu, calciu, mangan, zinc, boron și niacină.
  • Timolul și carvacrolul, componentele sale active au proprietăți antiseptice și antioxidante, iar celelalte componente asigură efecte antivirale, antiinflamatorii, antiseptice și anestezice.
  • De asemenea, conține borneol și linalool, ambele cu spectru larg și efecte antivirale și antiseptice.
  • Deși toate acestea sunt extrem de importante, cel mai bun component din acest ulei este carvacrolul și doar Origanum vulgare este adevăratul sortiment de oregano mediteraneean cu concentrație de carvacrol mai mare de 70%.
  • Acest ulei esențial este complet sigur de folosit și nu are afectele adverse ale preparatelor farmaceutice.
  • El are abilitatea de a lupta cu bacteriile periculoase în timp ce hrănește organismul.

Multe studii au arătat că oamenii care trăiesc la Marea Mediterană trăiesc mai mult în comparație cu alții, datorită folosirii frecvente a plantei de oregano, așa că poți consuma din ce în ce mai mult atunci când faci mâncare și nu numai.