Umplutură neobișnuită și aluat pufos! Pateuri de post!

Pateuri de post cu umplutură de fasole – pufoase, delicate, cu umplutură foarte gustoasă și sățioasă de fasole. O adevărată descoperire pentru perioada postului! Se pregătesc simplu, din ingrediente nesofisticate și întotdeauna au succes!

INGREDIENTE (PENTRU 12 PATEURI):

Pentru aluat:

-250 ml de apă;

-20 gr de drojdie;

-1 lingură de zahăr;

-½ linguriță de sare;

-40 gr de ulei;

-350 gr de făină.

Pentru umplutură:

-90 gr de fasole (uscată);

-60 gr de ceapă;

-60 gr de morcov;

-sare și piper negru – după gust;

-1 legătură mică de pătrunjel;

-ulei – pentru prăjit.

MOD DE PREPARARE:

1.În apa caldă, adăugați drojdie și zahăr. Amestecați, cât să se dizolve drojdia, și lăsați compoziția pentru aproximativ 15 minute la loc cald, să se activeze drojdia.

2. Cerneți făina într-un vas, faceți o adâncitură, turnați drojdia, apoi adăugați sare și ulei. Amestecați cu spatula un aluat lipicios, fără să mai adăugați făină.

3. Acoperiți aluatul cu folie de plastic și îl dați la loc cald pentru aproximativ 1,5 ore, cât să crească în volum de aproximativ 2,5 ori.

4. Prăjiți ceapa tăiată cuburi și morcovul dat prin răzătoarea mare pe tigaia cu ulei la foc mediu, până legumele devin moi. Le luați de la foc și le lăsați să se răcorească.

5. Înmuiați fasolea în apă rece peste noapte, apoi o spălați și o fierbeți la foc mediu timp de 1 oră, până va fi gata. Cu 10 minute înainte, adăugați sare.

6. Lăsați fasolea să se răcească, o transferați în vasul blenderului, adăugați legumele prăjite și pasați totul, cât să obțineți o compoziție omogenă.

7. Adăugați piper negru, pătrunjel mărunțit și sare, dacă e nevoie.

8. Ungeți mâinile cu ulei, lucrați aluatul și îl împărțiți în 12 bucăți a câte aproximativ 55 gr fiecare.

9. Modelați lipii groase, adăugați 1 linguriță de umplutură, adunați marginile, rotunjiți și aplatizați atent cu mici pauze, formând astfel pateuri cu grosimea de aproximativ 1,5 cm.

10. Prăjiți pateurile pe tigaia cu mult ulei timp de aproximativ 2 minute pe fiecare parte, până se rumenesc frumos.

11. Scoateți pateurile pe prosoape de hârtie, care vor absorbi grăsimea în exces.

Pateurile pufoase, rumene și foarte apetisante sunt gata – delicioase atât calde, cât și reci. Aluat fraged și umplutură sățioasă. Sunt perfecte pentru mic dejun, gustare, pentru punga de servici sau pentru picnic. Familia le va îndrăgi numaidecât!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!